Catariina Salo var ordförande för Regnbågsankan RF redan 2017. Efter helgens årsmöte för föreningen återtar Salo nu den rollen. Till vardags är hon journalist på den svenskspråkiga Nyhetsbyrån SPT.

I samband med valet säger hon i ett pressmeddelande att föreningen skall lyftas till ”en ny nivå” för att  bli ”ännu mer relevant för sin målgrupp”.
– Jag vill att vi jobbar extra hårt med den sociala verksamheten nästa år, och jag tror att jag har mycket att tillföra i frågan om påverkansarbete, säger Salo.

Vid årsmötet omvaldes även Ida Boucht i rollen som verksamhetsledare. Ett arbete som varit annorlunda detta år.
– Coronapandemin har påverkat våra möjligheter att genomföra såväl social verksamhet som skolbesök, säger Boucht.
– Men vår förening har hittat nya möjligheter till verksamhet även online. Det är något som vi fortsätter utveckla även nästa år.

Vid mötet diskuterades rapporten Hälsa i skolan som Institutet för hälsa och välfärd (THL) presenterade nyligen.  I den konstateras att regnbågsungdomar har större problem med ensamhet och många känner det svårt att tala med sina föräldrar. Psykiska problem är dubbelt så vanligt förekommande bland regnbågsungdomar jämfört med andra ungdomar.
– Fortfarande oroar sig många unga för hur deras närmaste skulle förhålla sig till ifall de kom ut som hbtiqa+-personer, konstaterar Catariina Salo. Ibland med goda skäl, men ofta i onödan. Det är alltid viktigt för barn att få signalen av sina föräldrar att en duger som en är, oavsett sexualitet eller identitet. I det här läget är acceptansen kanske viktigare än någonsin tidigare,

I 2021 års styrelse för Regnbågsankan sitter även avgående ordförande Sasha Linder liksom Kajsa Rintamäki, Lina Bonde, Lukas Lundin, Martina Moliis-Mellberg, Olivia Hellsten, Valter Söderman och Willjam Fagerström.