En kvinna i Florida har stämt Island House, ett nudistresort endast för män, för att inte tillåta kvinnor att bo på hotellet. Amina Chaudhry har, enligt Keys Weekly, lämnat in en klagomål mot hotellet till ”Floridas kommission för mellanmänskliga relationer”, där hon hävdar att hotellets policy att enbart ta emot manliga gäster är diskriminerande och borde ändras.

Island House i Key West marknadsför sig själva som ett prisbelönt hotell endast för män, berättar The Pink News.
Chaudhry besökte dock hotellets årliga Pride-fundraiser-event i juni både 2021 och 2022. Under evenemanget är det tillåtet för icke-gäster, inklusive kvinnor, att besöka hotellets poolområde mellan klockan 17 och 21 då också kläder krävs. Efter evenemanget år 2021 frågade Chaudhry varför hon inte kunde bo på hotellet och varför Island House inte hade kvinnliga gäster.

Enligt Keys Weekly berättade Island House-ägaren Bobbi Lore vid domstolsförhandlingar i april i år att Chaudhry ställde frågor om hotellets policy efter Pride-evenemanget år 2021. Vid Pride-evenemanget 2022 lade Chaudhry ut flygblad på bord där hon kritiserade hotellets policy att endast ta emot manliga gäster och hänvisade till diskrimineringslagar i Florida. Efter evenemanget frågade Chaudhry om hon kunde boka ett rum för natten, men hon ska ha blivit informerad om att hotellet var fullbokat.

Lore och hotellchefen Jeffrey Smead hävdade att Chaudhry under kvällen påstod sig vilja stämma dem för diskriminering mot kvinnor. Lore sa att han kände sig ”kränkt” av Chaudhry ”som delade ut litteratur som skadade vår verksamhet och irriterade våra gäster”, trots att hon var inbjuden till evenemanget.

Smead vittnade om att Chaudhry inte nekades ett rum på grund av sitt kön, utan på grund av sitt dåliga uppförande. Dessutom har hotellet tillhandahållit rum till kvinnor sedan 2003, men kvinnliga gäster har inte tillåtits vistas i huvudanläggningen.

Island House har dock avtal med ett närliggande gästhus där kvinnor kan använda deras pooler och andra bekvämligheter, samt ett avtal med ett lokalt gym.

I förhandlingarna som förväntas pågå 60-90 dagar framåt hävdar Chaundry att hon inte anmält hotellet för att ”attackera homosexuella män”.

”Jag stödjer helt och fullt att de har ett välkomnande säkert utrymme. Jag vill inte ge mig ut i rymden heller, men om någon plötsligt hävdade att kvinnor inte var tillåtna att ta sig ut i rymden så skulle jag vara den första att protestera,” argumenterade hon enligt Keys Weekly.

En liknande diskussion fördes i Sverige 2006, fast tvärt om, när gayklubben Connections tjejkvällar anmäldes av en man för att vara diskriminerande. Jämo valde dock att avsluta ärendet med hänvisning till att det finns anledning att tillåta ´fredade zoner´för kvinnor.