FBI kommer alltid ut med en årlig rapport med statistik om hatbrott. Den 17 oktober kom rapporten för 2022 ut och visar ett ökat antal hatbrott mot hbtq+personer. År 2021 registrerades 1711 hatbrottsincidenter och året efter 1947. Det är en avsevärd ökning på 13,8 procent för hatbrott på grund av sexuell läggning och hela 32,9% för hatbrott riktat mot transpersoner.

Kelley Robinson, ledare för Human Rights Campaign, landets största medborgarrättsorganisation för HBTQ+personer, sa att ökningen är “Både chockerande och hjärtskärande, men tyvärr inte oväntat” och påpekade att “FBI:s data är oroväckande indikatorer på den nödsituationen communityt befinner sig i.”

President Biden höll i lördags ett tal vid den nationella middagen för Human Rights Campaign i Washington. Han fördömde då lagar som riktar sig mot HBTQ+personer som ”hatlagar” och ”farliga” och sa ”Familjer över hela landet står nu inför plågsamma beslut att flytta till en annan stat för att skydda sina barn från farliga anti-HBTQ-lagar,”

På bilden två av de som under 2022 utsattes för hatbrott i USA. Jacob Metcalf och Christian Peacock attackerades utanför sitt hem i en förort till Salt Lake City. En grupp ungdomar stannade sin bil utanför parets hem och började trakassera dem verbalt och sedan misshandla dem fysiskt. En 17-åring greps dagarna efter av polisen.