Varför två omslag?

Jo, vi vill uppmärksamma två fantastiska idrottspersoner:
William Seth Wenzel, 22-årig regerande världsmästare i jujutsu från Nacka utanför Stockholm, som valde att vara öppen inom sportsfären efter att han träffade sin nuvarande sambo Pontus. Varje ung aktiv atlet som vågar visa vem de är inom idrotten är värda varje omslag de kan få. För de ska hyllas för att de bidrar till att steg för steg släppa in lite mer acceptans, mångfald och regnbåge in i idrottsvärlden.

Lotta Schelin är en av Sveriges mest älskade och skickliga fotbollsspelare. I många år var hon en av de starkaste spelarna på fotbollsplanen, med 185 landskamper, fem Diamantbollar, OS-silver, VM-brons och mycket annat i bagaget. Hon gjorde dessutom nyligen succé som tv-expert under Fotbolls-VM. Nu pratar den höggravida Lotta för första gången om karriären, Pride, kärleken till frun Rebecca och varför hon inte pratat om sitt privatliv tidigare. Vi är oerhört stolta över allt Lotta Schelin gjort för de blågula färgerna, och nu är vi övertygade om att hennes berättelse också gör mycket för regnbågsfärgerna.

I QX Augusti skriver vi också om:

Kan en top vara ihop med en top – och en bottom med en bottom?
”Ända mot ända kan inget hända” är ett välkänt uttryck. Men stämmer det?. QX Alfred Jansson har pratat med par där båda är bottoms eller där båda är tops för att höra om det kan funka ändå.

Adopterad 
Marielle Lennartsson är adopterad från Sydkorea. Nu delar hon med sig av sin personliga berättelse då hon reste tillbaka till landet hon en gång föddes i, för att besöka sin biologiska familj.

Pride i vardagen
Som vanligt i detta nummer så träffar vi tre kända svenskar som berättar om hur mycket Pride de har i vardagen. I år träffar vi superinfluencern Joakim Lundell, radioprataren/entreprenören Laila Bagge och På Spåret-vinnaren- och journalisten Parisa Amiri.

Carmen & Lola
…berättar storyn om två unga romska kvinnor i en förort till madrid. QX har pratat med regissören bakom filmen.

Jonas Naddebo
Den öppne politikern som är kultur- och stadsmiljöborgarråd för Centerpartiet i Stockholms kommun. QX Anders Öhrman träffade honom för ett snack.

Nico Tortorella
QX Pär Jonasson har intervjuat skådisen Nico Tortorella (tv-serien Younger) som är icke-binär, bisexuell och en av de senaste årens stora HBTQ+ikoner i USA.

Festerna under Stockholm Pride
Som vanligt får ni den ultimata festguiden under regnbågsveckan.

Dessutom listar Magnus Carlsson sina favoriter, queermodellen Reece King berättar om sin roll i kampanjen för klädmärket Esprits Pride-satsning, Mian Lodalen skriver krönika plus mycket mycket mer…