Ladda ner QX Mars 2008 här

Kims historia
I alla år har vi berättat om Kim. Kim och Friends. Nina och Kim. Kim kommer ut.
Nu berättar Kim sin egen historia.
I sin självbiografi ”Mamma, mormor och jag” berättar hon om sin barndom och tonårstid och om allt det som hände bakom kulisserna under Friends- och komma ut-tiden. Det är ingen solskenshistoria. Tvärtom. Men den har ett lyckligt slut.

Jonas Hallberg är stylist i Hollywood
Jonas Hallberg är Hollywood-stylisten som jobbar med namn som Scarlett Johanson, Charlize Theron och Mary-Louise Parker. Sedan ett par år pendlar han mellan Los Angeles och Stockholm och de senaste åren har han anlitats som stylist på ett par riktiga toppjobb. Nyligen utsågs han till Årets Stjärnstylist under Ellegalan i Stockholm och vi ville såklart veta allt som hur en stylist i Hollywood jobbar (och på köpet få lite skvaller…).

Jardel lär kunderna gå i högklackat
– Många i det här landet går jävligt konstigt! Jardel Oliveira de Sousa är utbildad koreograf, dansare och personlig tränare. Han har arbetat med allt ifrån Let’s Dance till Dramaten, och håller sedan i höstas kursen ”High Heel School”, där han lär kvinnor – rutinerade som nyblivna – hur man bäst för sig i högklackat.

Sveriges 10 sexigaste killar och tjejer
Nu har en jury valt ut Sveriges 10 sexigaste efter tips från QX läsare. Sexigaste tjejen i Sverige heter Carin da Silva, medan den sexigaste killen heter Shahab Salehi. Se hela listan i QX.

15 frågor till Peter Settman
– Så mycket gay som jag var under Melodifestivalen har jag aldrig varit. Mina kompisar har sagt att ”gud va du är gay, snälla Peter kom tillbaka” (skrattar). Och helt plötsligt hade jag en vit kavaj, och en gul skjorta på mig. Jag var lite ärtig under den perioden.

Daniel Mitsogiannis är vår man i schlagern
Han må vara känd som killen som sjöng på Cara Mia-demon, men det epitetet kan vi väl släppa nu. Daniel Mitsogiannis deltar ju i år med en ”egen” låt i Melodifestivalen, Pame.

Bron över floden Gay
Chauffören börjar skrattande och yvigt berätta att vi närmar oss Paulino Neves, ibland kallat Rio Novo efter sin flod. ”Om man badar här i floden blir man gay”, säger han upphetsat och drar den ena berättelsen efter den andra om borgmästare och präster som förändrats sexuellt, skiljt sig, och nu bor med sina nya lokala pojkvänner i Paulino Neves.

Mian Lodalens krönika i mars: Jag blev en smygis på semestern.
”Då hör jag mig själv, ärkehomot och Sveriges gamla riksflata, osäkert humma ”we are friends”.”

Melinda Wrede träffde sin tjej på dansgolvet
– Jag såg henne på dansgolvet på Connection. Jag är en sån som glor väldigt mycket, hon brukar sparka på mig för det på tunnelbanan. Hon märkte att jag stirrade och började prata. Vi glömde byta nummer, men hon kollade upp mig på Eniro. Jag var nyseparerad då, så det numret gick till mitt ex…

Kan allt som inte är mainstream få plats i alternativ-världen?
Var är brudarna, kan man lätt undra om man går på gayställe och bara ser en och annan pingla i ett hörn. Tjejfester, är en del av svaret, men ett helt gäng tjejgillande tjejer gömmer sig i helt andra kretsar. Med ett gemensamt ord kallas de ”alternativvärlden”, en stor och spretig slags värld där allt som inte kallas mainstream ska få plats. Sara Lövestam har pratat med fyra representanter från det alternativa Stockholm och tagit reda på vad brudarna gör där, och hur, och varför.

Dessutom…
…recenseras filmer som Twentyseven dresses, Across he universe och svenska Iskariot. Vi är även först i Sverige med att recensera Linda Bengtzings nya album, men även album med Caesars och Sibel. Och på boksidan har vi denna månad deckarspecial.