Ladda ner QX december 2008

Tvillingar
Sex personer. Tre syskonpar. Ett reportage om tvillingar.
Möt enäggstvillingarna Panko & Tom och Johanna & Linda, samt tvåäggstvillingarna Magnus & Sanna.

Äktenskapet i en liten Ask
För första gången träffar QX justitieminister Beatrice Ask. Här berättar hon öppenhjärtigt om sin uppväxt med sin ensamstående mamma, om det könsneutrala äktenskapet, om att hennes förra man idag är öppet gay och om Fredrik Reinfeldts betydelse för att moderaterna idag är ett populärt parti för HBT-personer.

19 frågor till Nina Persson
När jag träffar Nina Persson är mitt första intryck att hon är en jordnära tjej ”som man kan snacka med”. Hon berättar att hon läser QX och att hon känner Roger Wilson. Det ser jag som en bra ingång till den här intervjun.

Hur gör djur?
Argumentet om att homosexualitet är onormalt för att det inte förekommer hos djur kan härmed skrotas. Utställningen Rainbow Animals visar att homosexuella beteenden förekommer hos fler än 1500 djurarter. Och det handlar inte bara om sex – djuren lever även i homosexuella relationer och bildar regnbågsfamiljer.

Varumärket Efva Attling
Det har gått tio år sedan Efva Attling startade eget som smyckedesigner. Men de budskap och det formspråk som finns i smyckena bygger på hela hennes liv.

Höstens HBT-flod – för barn…
Förut fick man leta i dammiga biblioteksvrår efter böcker med homotema. Sedan kom det en flod av hbt-böcker och idag dyker det upp homokaraktärer lite överallt. Förutom i barnböcker. Men vi har mött några barnbokshjältar som håller på att ändra på det.

Vilka ska nomineras till Gaygalan 2009?
Nu är det hög tid att komma med förslag till vem och vilka som ska få chansen att stå som segrare när HBT-publikens favoriter prisas på Cirkus den 2 februari. Från och med den 26 november kan du börja nominera dina favoriter. Här bjuder vi på ett par förslag som kanske kan vara till nytta när vi sammanfattar 2008. Men ni får självklart nominera vilka namn ni vill. Rösta på qx.se från och med onsdagkväll.

Dessutom:
Hockeylegenden Mats Sundin, nya artisten Neo, gaybloggaren Amir, konstnären Lars Lerin, skådisarna i Allt om min mamma, Månadens qruiserkille, Roger Wilsons sida och Sara Lövestams krönika. Dessutom recenserar vi skivor från bl.a. Britney, Lena + Orup, Beyonce och Tracy Chapman, och så har vi sett filmer som Twilight och De ofrivilliga.