Buck Angels rakade skalle och tatuerade kropp i kombination med hans vagina har gjort honom till en ikon och pionjär inom porrfilmsindustrin. Hans bolag drar in åtskilliga miljoner om året och hans kropp har avgjutits av den kända skulptören Marc Quinn. Han är lyckligt gift och älskar sitt jobb. Men storyn om Buck Angel började inte lika soligt.
I början av sjuttiotalet föddes Buck som Susan, i soliga Kalifornien. Som liten lekte Susan bara med killar, åkte skateboard och spelade fotboll, och familjen såg henne som en pojkflicka som helt enkelt hade andra intressen än de andra jämnåriga tjejerna. Men när puberteten kom började problemen. Susan kropp förändrades, hon fick bröst, kvinnligare former och plötsligt förväntades hon börja intressera sig för killar. Hon som alltid bara varit intresserad av tjejer och setts som en av killarna. Susan hatade de yttre förändringarna och sig själv. Hon kände att hon tilldelades en roll hon inte kände sig hemma i och dövade vilsenheten med alkohol och droger.
– Min familj försökte få in mig på behandlingshem, men jag rymde och sjönk djupare ner i självdestruktivitet. När familjen klippte banden med mig nådde jag den absoluta botten, berättar han.
Men så fick Susan chansen på ett andra behandlingshem och det var där hon fann räddningen. Hon insåg, och lärde sig acceptera, att hon var en man.
– Jag hade inte kunnat sätta ord på varför jag mådde dåligt, och jag visste inte var jag skulle ha sökt svar på det heller. Det är inte som idag när man kan gå in på internet och googlar. Det var i början av nittiotalet och det fanns ingen som helst information om vad jag kände. Det var inte bara det att jag drogs till kvinnor, jag ville inte vara kvinna.
Buck började bygga upp sitt liv och äta hormoner för att fysiskt kunna bli den man han alltid velat vara.
– Jag har alltid känt mig som en man men det var först när jag tog min första testosteronspruta som jag kände att nu, nu börjar det. Nu kommer förändringen jag väntat på.
Han återtog kontakten med sin familj och berättade att han var på väg att genomgå en förändring.
– Min familj stöttade mig till hundra procent. Mamma sa att hon märkt att min röst blivit mörkare på sistone, men antog att jag bara dragits med en jobbig förkylning, skrattar Buck.
Efter ett år hade Buck fått ett mer manligt yttre och då började folk också behandla honom som en man. Det var i och med hormonerna som Buck började känna sig bekväm med sin sexualitet.
– När jag var yngre var jag väldigt blyg, och min första sexuella erfarenhet kom inte förrän i tjugoårsåldern. Däremot var jag en ”kronisk onanist” som fantiserade om kvinnor, säger han med ett skratt.
Idag kallar han sin sexualitet ”flytande”.
– Att folk vill stoppa mig i fack är hela grejen med mitt arbete. Folk måste förstå att det finns många som mig vars sexuella läggning inte är fast och bestämd. Jag är medveten om att definitionen bisexualitet finns, men det handlar för mig mer om att tända på det ena könet eller det andra. Jag går igång på en person och inte en persons kön. Jag är sexuell.


Efter ett par småjobb som assistent till en dominatrix insåg han att det inte fanns en enda FTM-porrstjärna.
– Porrindustrin är vansinnigt stor men ändå fanns det ingen som jag, en man med en vagina.
Så 2003 började Buck jobba med sin första egna porrfilm. Men att få medspelare till produktionerna var inte lätt. Buck annonserade i alla möjliga forum, men fick knappt några svar.
– Jag fick ta män som inte alls var heta, men de var i alla fall villiga, skrattar han. En av de första var en straight bikerkille som behövde pengar för att fixa sin motorcykel. Det var en katastrof, han fick inte upp den och det var så obekvämt.
Idag ser det däremot lite annorlunda ut. Buck får varje dag mejl från killar som vill knulla med honom på film, ”det är verkligen inget problem längre”.
Idag har Buck miljontals fans världen över men när han började göra filmer hade han ingen aning om vilka som skulle gilla hans filmer.
– Jag gjorde filmer med mig och män, med mig och kvinnor och med mig och båda delarna. Men filmerna med mig och män blev överlägset störst. Och sedan dess har bögarna varit min absolut största fangrupp, berättar han.
– Det är ju rätt självklart, jag är en man, och jag har sex med andra män, och det gillar bögar. Så jag marknadsför mig själv som en man med två hål, och då ligger marknaden öppen för mig, säger han och ler.
Så, låt oss ta det här med att Buck har kvar sin vagina. Anledningarna är flera: Dels säger sig Buck vara perfektionist och det fanns ingen som skulle kunna återskapa den penis han ville ha.
– Jag ville kunna pissa med den, få bånge och framförallt kunna sätta på med den. Och man kan inte återskapa en sådan kuk, som funkar så. Varför skulle jag betala dyra pengar för en köttklump som bara hänger mellan benen? Det finns ingen logik i det. Dessutom riskerar man att förlora förmågan att få orgasm vid en sådan operation, och vem i helvete tar en sån risk? Inte jag i alla fall.
Buck är nöjd som han är idag och har inget penisavund.
– Det är klart att jag velat födas med en stor kuk, men det finns inte en möjlighet att få det jag vill ha och då skiter jag i det. Och faktiskt, det finns nackdelar med att ha en kuk också: Du får inte alltid stånd, det svårare med åldern att behålla erektionen och du sprutar inte alltid. En vagina är det inte så mycket jobb med, säger han och skrattar.
Bucks vagina ser inte riktigt ut som den alltid har gjort. Testosteroninjektion-erna har fått klitoris att växa, och ser, som han säger, ut som en liten penis som blir hård och växer när han blir upphetsad. Men den har nu vuxit till sin maxpunkt gissar Buck och skrattar åt tanken om att den kunde fortsatt växa till en rejäl doning.
Testosteronet har också gjort att Bucks förmåga till multipla orgasmer försvunnit.
– Jag kunde ha fem orgasmer innan jag började med testosteroninjektionerna. Idag är jag som vilken kille som helst, en stark orgasm och sen somnar jag, berättar han med ett skratt.
Idag är Buck gift med bodypiercingkonstnären Elayne Angel. Han säger att han gifte sig med henne för att hon är en så fantastisk person. Hade han hittat samma kvaliteter i en man så hade han gift sig med honom.
– Min fru är inte alls svartsjuk och är helt lugn med vad jag gör. Hon vet att det är ett jobb och uppmuntrar mig när jag funderar på om jag vill fortsätta. Vi har ett öppet förhållande, men det är för att vi gillar sex så mycket.
Han tror absolut att han haft ett lika sexuellt liv även om han inte varit i porrbranschen.
– Jag älskar ju att ha sex, både med män och kvinnor. Det är olika typer av sex, med kvinnor är det på ett mer utvecklande och emotionellt sätt, medan sex med män är råare och det blir mer fokus på att komma.
En sak som Buck Angel brinner för är säker sex. Han uppskattar att han förlorat omkring nittio procent av sina bögkompisar som han hade under åttiotalet i aids. Som filmskapare inom sexindustrin ser han det som sin absoluta skyldighet att upplysa om vikten av säker sex.
– Jag förstår inte varför folk beter sig som de gör! Vi vet ju hur sjukdomar smittar, men ändå rycker folk bara på axlarna.
Han är övertygad om att om han varit man när hiv började spridas så hade han haft aids eller varit död idag, och han svär på att aldrig överge kampen för att upplysa om säker sex.

I början av porrkarriären fick Buck en hel del hatmail från transsexuella som tyckte att han skämde ut transsexuella och inte representerade dem på rätt sätt. De anklagelserna gör honom förbannad.
– Jag representerar inte någon, jag representerar bara mig själv, säger han bestämt. Det har inget att göra med transsexuella, och jag ser mig heller inte som transsexuell. Att vara transsexuell innebär för mig att vara i transiton, och det är jag inte längre. Jag är en man och lever mitt liv som en man. Jag har passerat den övergången. Jag har gått från A till B, jag är klar nu.
– Det jag gör är för alla som känner att de inte passar i något fack, och alla som känner ett utanförskap. Man måste få leva sitt liv och få identifiera sig som man själv vill. Jag dömer ingen, och ingen ska döma mig.
Buck tillägger däremot att de arga reaktionerna har vänt och att transcommunityt omfamnar honom i dag. Men det har nog att göra med att den yngre generationen är mer öppna, gissar han.
I dag bor Buck och Elayne på Yucatanhalvön i Mexico. De flyttade från New Orleans för att han inte trivdes med det politiska klimatet i USA. Att Bush kom till makten var det värsta som kunde hända, menar han och säger sig vara nöjd med att Obama nu tillträtt.
På fritiden går Buck på bio, simmar, hänger på stranden, röker cigarrer och läser böcker om bodybuilding. Nyligen fastnade han också för tv-serien Breaking Bad som han överöser med superlativ. Han kollar också på serier som OZ, Weeds och Dexter.
– Typiska killserier. Alla mina bögkompisar kollar på Gossip Girl, men det är inte riktigt min grej, skrattar han.
Han tränar givetvis en hel del också, minst fem gånger i veckan. Träningen är nödvändig för att han ska ha den kropp han alltid drömt om. Om han inte tränar hårt omvandlas testosteronet till fett.
Han skrattar åt frågan om han duschar på gymmet.
– Jag älskar att du frågar det! Här i Mexiko bor jag bara fem minuter från gymmet så då duschar jag hemma. Men när jag är ute och reser så tränar jag och duschar på offentliga gym. Och det är så lustigt, i USA blir killarna så obekväma och ballar ur helt. Men jag bryr mig inte, fuck off liksom, jag är också kille och får vara här lika mycket som ni.
– I Europa är det helt annorlunda. Där snackar folk med mig och är intresserade av mig på ett helt annat sätt. Jag älskar er öppenhet!
I Sverige har han aldrig varit, men han ska till Finland i början av maj, för att medverka i en ”live show” (sex inför publik) med en annan kille på en erotikmässa.
– Det känns som att mitt namn nått Skandinavien nu. Jag har fått en hel del trafik på min hemsida från er region på sistone. Det är bra, för jag letar efter nya talanger som vill ha sex med mig på film. Den här intervjun kanske leder till nya bekantskaper?
Han vet inte säkert hur länge han ska hålla på med porren, ”kanske nåt år till”. Men han vill fortsätta att jobba bakom kameran för all framtid.
– Jag vill ju inte göra farfarsporr, så jag har redan börjat kolla efter andra yngre förmågor som jag kan börja filma för mitt bolag. Och jag vill verkligen fortsätta att upplysa om vikten av säker sex.
– Men framför allt visa att det finns människor, som kanske inte passar i samhällets givna mallar, som mår bra och trivs med sig själva.
– Jag är så nöjd med mig själv idag. Inte många får chansen till ett andra liv där de får må så här bra. Jag tycker verkligen att jag rivit ner murar för människor som inte kan sättas i ett givet fack. Jag är en stolt man idag och min vagina får mig att känna mig kraftfull!