Kvällsposten uppmärksammar idag att det var den socialdemokratiske politikern Anders Bengtsson som först ingrep då justitie- och migrationsminister Morgan Johansson i måndags sprutades ned med brandskum av en 24-årig man.
Johansson var på besök vid ett flyktingboende i Brody, där Bengtsson är lokalpolitiskt aktiv som kommunfullmäktigeledamot i Östra Göinge. Han är även partiets lokale talesperson i integrationsfrågor.

Anders Bengtsson

Till Kvällsposten säger Bengtsson att ”mina reflexer fungerade” och kort efter att han stoppat 24-åringen så ingrep Morgan Johanssons livvakter.
Anders Bengtsson har svart bälte i judo och berättar för tidningen att han avväpnade 24-åringen genom att ta brandsläckarens munstycke från honom.
Bengtsson understryker i intervjun med Kvällsposten att detta var en enskild som agerade och att resten av de boende visade sitt stöd för ministerns besök.
Anders Bengtsson har tidigare varit riksdagsledamot och är aktiv i HBT-Socialdemokraterna där han vid förbundskongressen 2013 valdes in i förbundsstyrelsen med ansvar för studiefrågor. Privat driver han eget företag kring ledarskapsfrågor och utbildar även i självförsvar.
På HBT-Socialdemokraternas twitterkonto hyllas hans insats.
24-åringen greps av polisen och förhördes innan han försattes på fri fot, uppger Expressen/Kvällsposten.