Sedan 2006 har queerbokhandeln Hallongrottan varit centrum inte bara för hbt-litteratur och identitetsstärkande pryttlar, det har också varit en samlingsplats där workshops, föreläsningar och debatter arrangerats.
Eldsjälen bakom bokhandeln, Bitte Andersson söker nu efter någon som vill ta över bokhandeln och verksamheten.
– Hallongrottan har klarat sig hyfsat bra med en stadig omsättning på drygt 1 miljon per år, berättar hon. Och även om stödfesten på Högkvarteret den 2 juli var till stor hjälp för att få ihop notan för 2009, så har Hallongrottan klarat sig bra i jämförelse med övriga bokbranschen.
Under en tid har grupp kring bokhandeln hjälpt till för att försöka hitta finansiering för att köpa verksamheten när nu Bitte Andersson vill gå vidare. ”Det har varit svårt att hitta någon hittills”, säger hon och går nu ut bredare för att söka engagerade entreprenörer.
Hennes egen resa handlar nu om utbildning på Konstfack och att återuppta ”sitt ursprungliga kall”: att bli serietecknare.
– Efter fyra år känner jag att jag realiserat alla mina idéer och att både jag och butiken skulle må bra av ett ägarbyte, säger hon.
Finns intressenter är det nu som man skall slå till. Snarast möjligt.
– Om jag inte hittar någon efterträdare ser jag ingen annan utväg än att stänga Hallongrottan, vilket vore synd eftersom grovjobbet med att bygga upp och etablera butiken redan är gjort, berättar Bitte.
Intresserade kan läsa mer om bokhandeln på deras hemsida: hallongrottan.com

Hallongrottan kommer att medverka på Pride som vanligt, både i Parken och på House. Butiken i Hornstull kommer också att hålla öppet som vanligt t o m 22/8 med utförsäljning från 9/8.