Kyss mig, berättar storyn om Mia som blir förälskad i Frida som är öppet lesbisk. Grejen är bara den att Frida är Mias blivande styvsyster eftersom tjejernas föräldrar ska gifta sig. Och Mia är inte heller singel, hon förlovad med sin pojkvän Tim.
Bakom filmen står producenten och skådespelerskan Josefine Tengblad och regissören och manusförfattaren Alexandra-Therese Keining.
I somras spelades filmen in i Stockholm, på Österlen, på danska Fyn, och i spanska Sitges. QX kunde i sitt januarinummer som första tidning exklusivt visa bilder ur filmen.
– Inspelningen av filmen var fantastisk, berättar Josefine Tengblad. Vi lyckades skapa en bubbla som var vår egen värld vilket gjorde det lättare att för oss att få fram det bästa materialet ur både team och skådespelare. Jag har aldrig upplevt ett team så dedikerat och måna om att det ska bli bra. Det är få gånger i livet man får uppleva att alla som är med i projektet är med för att de brinner för historien och att vi alla hade samma mål, att
göra en så bra film som möjligt.
– Eftersom filmen har det tema den har så uppstod diskussioner varje dag kring sexualitet, relationer och varför vi lever som vi gör. Varför är vi människor så rädda och jag tror många fick sig en tankeställare kring hur vi lever och varför.
Berätta om någon kul händelse under inspelningarna?
– När vi åkte till Spanien för att filma så var det dåligt väder när vi kom
fram. Dag två började det regna helt hysterisk, och i Sitges regnar det aldrig sägs det….
– Vi kom dit den 16:e och skulle filma den 19:e. På kvällen den 18:e så var vi alla rätt låga över allt regn och vi hade bara en chans att filma scenerna och vi var bara tvungna att ha bra väder med sol annars kunde vi lika bra ta scenen i Sverige. På söndag morgonen den 19:e vaknade vi av att det inte var ett moln på himlen. Det var helt fantastiskt, och det symboliserar faktiskt hela den här inspelningen. Lena Endre sa flera gånger; Den här produktionen har filmgudarna med sig.
– Och första inspelningsdagen var i ett växthus där huvudrollsinnehavarna Liv Mjöne och Ruth Vega Fernandez, som knappt kände varandra, fick börja med en scen där de skulle hångla med varandra…. Men det klarade de väldigt bra!
Vad händer just nu, vad gör ni?
– Nu är vi i slutfasen av klippningen sen ska filmen in i postproduktionen där både ljud och bild ska bearbetas.

Liv Mjönes & Ruth Vega Fernandez
Krister Henriksson, Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes, Tom Ljungman, Joakim Nätterqvist & Lena Endre