Redan har dokumentären Alla Vilda – en film med Birgitta Stenberg” uppmärksammats brett. Den har sin premiär på kvinnodagen, den 8 mars och i filmen följer teamet med författaren när hon återbesöker människor hon mött från 1950-talet och framåt. Som ung drömde Birgitta Stenberg om den stora poesin och levde ett kringflackande liv i Europa med äventyr, droger och förhållanden med både män och kvinnor.

– Det har gått 60 år sedan jag levde tillsammans med dom, berättar hon i filmen där hon bland annat söker upp sin älskarinna Peggy i Paris.

En annan av Tempos dokumentärer, som bland annat prisats under filmfestivalen i Göteborg är Pojktanten av Ester Martin Bergsmark. Den fick juryns hedersomnämnande samt publikens val, bästa nordiska film. Den kretsar kring regissören och författaren Eli Levéns badkarssamtal om identitet och en berättelse om en ”pojktant” som skapar ett tredje kön för att överleva.

Ytterligare en sida av identitetsskapandet visas i filmen The Ballad of Genesis and Lady Jaye. Den berättar om performanceartisten och före detta Psychic TV-sångaren Genesis P-Orridge och hans partner och kollega Lady Jaye. Tillsammans skapar de ett konstverk av sig själva. Genom drastisk plastikkirurgi försöker de bli så lika varandra som möjligt. Berättelsen ställer frågan om detta är det yttersta tecknet på kärlek.

Under festivalen visas också Sara Broos film För dig naken som följer konstnären Lars Lerins letande efter kärlek. Den ställer frågor kring hur man lyckas känna ömhet för någon igen, även om hjärtat brustit, och hur man kommer vidare efter misstro och alkoholmissbruk. Dokumentären visar Lars och Manuels kärlekshistoria, från passion till uppbrott och vidare till en gemenskap som bara blir större med åren.

Lesbiskt generationsskifte beskrivs i filmen Ingen man i sikte. Från barrikadflator till familjefemmes som bildar de parkonstellationer som tidigare feminister inte såg med blida ögon på. Ett annat spännande och normbrytande porträtt tecknas i ”Hit so hard”. Den handlar om Patty Schemmels självförbrännande rockstjärneliv som trummis i Courtney Loves omskrivna rockband HOLE. Filmen beskriver hennes livshistoria genom toppar, dalar och avgrunder och är ett tidsdokument över
grunge-eran.