Så, vad händer ikväll?
– Ikväll mellan 19-22 blir det vernissage med konsten ur senaste numret av Mums på Grolsch Block Party i Stockholm. Det är fotoserien ”Club Kids” med New York-inspirerat klubbmode på barn och konstprojektet ”Innocent Evil” som är pärlplatteporträtt av kända mördare och förbrytare som barn – av barn!

Pärlplatteporträtt av kända massmördare, du har alltid nåt kontroversiellt i bakfickan. Vad kommer denna ide ifrån?
– Jag fick syn på en bild på Hitler när han var barn och blev chockad. Han var ju så gullig! Vilket var oväntat från en man som sedan blev så hemsk. Det fick mig att börja fundera på oskuld och ondska. Föds man god, eller finns allt där från början? Så jag fick idén till projektet ”Innocent Evil” och speciellt till Mums har bildläraren Maria Ljung låtit en barngrupp mellan 8-10 år göra pärlplatteporträtt av kända mördare som barn. Barnens reflektioner och kommmentarer är med i tidningen. Barnen säger så mycket kloka saker: ”I filmer är de som är onda aldrig gulliga. Hur ska man veta vem som är ond eller god?”

Varför ett nummer med tema barn & ungdom?
– Det är sällan man ser nåt intressant om barn och ungdom. Det är oftast så Disney-fierat. Jag ville närma mig ämnet från ett helt nytt håll. I Mums #4 medverkar allt ifrån spädbarnsjuksköterskor till föräldrar och barn själva som både modeller, illustratörer och skribenter. Det ryms både svart humor, sorg och ilska. Man kan säga att det är en vuxen tidning om att vara barn och en barnslig tidning om att vara vuxen.

Varför dröjer det så länge mellan varje nummer?
Mums är inte en tidning i vanlig bemärkelse, utan vårt kärleksprojekt. I Mums gör vi precis vad vi vill. Det är inte styrt av vad som är aktuellt, utan materialet kan ta ett år att samla in. Och när vi kommer ut gör vi alltid en stor happening. Man kan säga att hela tidningen är ett konstprojekt.

Var hittar man nya numret då?
– Den är gratis, men nu ännu svårare att få tag på. Mums trycks i begränsad upplaga och varje ex är numrerat. Man hittar den ikväll på vernissaget på Grolsch Block Party, sedan kommer den finnas på konstgallerier och bögbaren Side Track. Och tidningsaffären Papercut. Det bästa är att kolla på vår hemsida var man hittar den.

Mums nummer 4 Det unga numret
Galleri Bon, Högbergsgatan 18 19.00-22.00