När Kristian Tåje fick frågan om att köra bakom Anna Bergendahl i Melodifestivalen tackade han så klart ja eftersom han alltid velat stå på en Melodifestivalsscen. I kväll uppfylls nästa dröm när han återigen körar med Anna, denna gång inför miljontals tittare världen över.
Vad har ni gjort här i Oslo?
– Vi kom i måndags förra veckan, så vi har hunnit med en hel del. Vi har haft några arenarepetitioner, och sen varit i dansstudion och övat koreografi. Vi har även hunnit giga lite med Anna. Självklart har det också blivit en del partaj och mingel och så. Vi i kören har varit med på nästan allt, vilket är jättekul. Vi har också hunnit vara lediga i två dagar, för vi hade så bra koll på allt när vi kom hit.
Hur kom det sig att du körar bakom Anna?
– Det är via skivbolaget MLP & Lionheart, där Anna ligger. Jag har jobbat med bolagets artist Sonja Aldén, som är en gammal barndomsvän som jag också jobbat med på Wallmans. Sonja och jag har jobbat väldigt mycket ihop det senaste året så då frågade skivbolaget mig om jag ville köra bakom Anna i Melodifestivalen. Och jag sa så klart ja.
Vad gör du när du inte körar bakom Anna?
– Jag frilansar som sångare. Jag körar, har företagsgig, och har ett eget coverband, Hallå Hela Pressen tillsammans med min kompis Micke Landby och fyra andra killar. Vi kör allt live, så det blir lite annorlunda. Det är mer ös än koreografi och show.
Hänger ni svenskar nåt med de andra länderna här i Oslo?
– Alla har varit ganska mycket på sitt håll med sina delegationer. Men vi har fått bra kontakt med Israels delegation, och Norge har vi varit mycket med.
Är du en schlagerbög?
– Nja. Jag lyssnar inte på mycket schlager hemma, men jag sjunger desto mer schlager i jobbet. Alla företagsjobb innehåller alltid nån schlager, och så har jag ju coverbandet.
Paradnummer just nu?
– Just nu är det Hollow. Jag älskar att sjunga powerballader.
Har du varit ute nåt här i Oslo?
– Euroclub har jag varit på. Det är det officiella feststället som alla fans går till. Sen har jag varit på gayklubbarna Elsker och London. Och Stratos, som är en en-gång-i-månaden-fest. Men det var inte så många snygga på gayklubbarna. Vilket är trist eftersom norrmännen annars är väldigt söta (skrattar).
Singel?
– Ja.
Hur går det för Sverige ikväll?
– Jag har en granska bra magkänsla…. Jag börjar få samma känsla som infann sig under Melodifestivalen. Vilket visade sig vara en rätt bra känsla (skrattar).

Anna Bergendahl och Kristian på scenen i Oslo.
Anna och Kristian innan onsdagens repetitioner.