I Stockholm hålls en stor välgörenhetsgala, WAD-galan, på Kolingsborg, artistuppbådet är stort och mannen som håller i de flesta trådarna är Peter Englund från Diamond Dogs.
– Jo, jag har väl jobbat med det här sedan i slutet av augusti, det är mycket jobb, men det kommer att bli bra. Jag gör inte allt själv, jag har god hjälp, men jag är lite dålig på att delegera. Man vill ju ha koll på allt.
Berätta, vad kommer hända onsdag den 1 december på Kolingsborg?
– Vi öppnar dörrarna kl 19, då bjuds man på en välkomstdrink innan det är dags att sätta sig vid bordet och äta en tre-rätters med vin. Vid 22.00 startar showen som pågår i minst två timmar.
Det är en imponerande line-up ni fått ihop?
– Ja, det blir en härlig kväll. På scenen kommer man bland andra få se och höra Alcazar, Sean-Magnus, Lili & Susie, Babben Larsson, Lill-Marit Bugge, Velvet, Neo, Pay-TV m.fl. Det blir mycket musik och glamour, men även en del allvar. Det behöver ju inte vara antingen eller, en mix av både roligheter och allvar är bäst. Men tyngdpunkten i showen ligger på att det ska vara kul.
Biljetterna till WAD-galan kostar 500 kr om man vill äta och 300 kr om man vill sitta i baren. Alla intäkter går till välgörenhet. Årets förmånstagare på WAD-Galan är ”Christina Ralsgårds Hivskola” – en årligt återkommande lägerverksamhet där man utbildar hivpositiva barn och ungdomar i livskunskap kring hiv.
Det är andra gången du anodnar en WAD-gala, vad får dig att engagera dig?
– Förra gången vi anordnade WAD-galan var 2007, då tyckte jag att det var så tyst om hiv. Det stod bara om HIV-mannen och man såg rubriker som ”1000 svenskar har hiv utan att de vet om det”. Det var skandalrubriker, och jag blev irriterad på det där. Så jag kände att jag ville få igång en diskussion om hiv och lyfta fram det. Jag tycker om tanken med välgörenhet. Det blir ett annat djup då och det känns bra att engagera sig. Dessutom är det kul att visa att vi i Diamond Dogs inte enbart bryr oss om smink och peruker (skrattar).
Ska Diamond Dogs uppträda under kvällen?
– Ja, vi har specialskrivit ett nummer till öppningen, sen får vi se hur mycket det blir av oss. Vi har ju så många bra artister på scenen så det känns nästan onödigt att vi ska vara med.
Vad är drömmen med WAD-galan?
– Ja, för det första vill jag att det ska bli en årligt återkommande gala som drar in mycket pengar, men det vore ju fantastiskt om den kunde tv-sändas en dag, åtminstone 30-45 min. Det tror jag den håller för.
Hur går det med biljettförsäljningen?
– Det går bra, jag är inte orolig. Men det finns biljetter kvar på ticnet om man vill köpa.