QX nådde den nyinflyttade sångaren under repetitionerna inför onsdagen.
Berätta, vad händer på onsdag kväll?
– Jag flyttade till Stockholm för ett år sedan och har hela tiden velat sätta ihop en konsert. Så nu blir det en kväll där jag bjuder på en mix av eget material, poplåtar från folk man känner igen, som Freddie Mercury och George Michael, och så klart Yohanna som är gästartist.
Vi känner främst igen dig från Eurovision, där du själv tävlat i duon Euroband med hiten This is My Life, och sen även körat bakom Yohanna (2009) och Hera Björk (2010). Så vi kan anta att det blir en del Eurovision under konserten?
– Ja, absolut. Och vi har en hemlig ESC-anknuten gäst också…
Varför flyttade du till Sverige?
– Jag har alltid velat bo här. Ni har ett bra musikklimat och många bra talanger inom branschen här.
Så hur trivs du?
– Super! Det har till och med varit bättre än jag förväntat mig. Jag har en lägenhet på Kungsholmen, och har nära till allt. Och så har jag lärt känna en massa kul människor.
Saknar du Island?
– Nej (skrattar). Eller jo, lite. Jag saknar att ställena inte har öppet till sex på morgonen. Och att det faktiskt är mildare där än här på vintrarna. Gud, vad kalla vintrar ni har här!
Och vad tycker du om gaylivet här?
– Haha. Riktigt bra! Att ni har så många snygga killar här i Sverige är en av de största anledningarna till att jag flyttade hit.
Hur tror du att det går för Island i Eurovision i år?
– Svårt att säga…de senaste tre åren har vi varit stora fan-favoriter, men i år är det inte så. Det var inte min favorit som vann, men äh..jag är optimistisk.
Vilken var din favorit i Melodifestivalen?
Danny. Utan tvekan.

Islandskväll – Konsert med Fridrik Omar & Yohanna. 20.30 onsdag
Göta Lejon