Öppningen den 31 januari i år blev en succé och hela lokalen fylldes med rutinerade bdsm- och fetischpersoner, och nyfikna förstagångsbesökare. Den 30 maj är det dags igen, i SLM:s klubblokal. Temat för kvällen är ”ofri”.


– Gästerna får helt enkelt använda sin fantasi eller ta på sig något som passar deras fetisch. Man är inte tvungen att klä sig på ett speciellt sätt, eftersom vi inte har någon dress code, säger Anna-Malin, en av arrangörerna.

Hur tolkar du temat?

– Ja du, vad ska jag säga om det utan att styra gästerna för mycket. Jag gillar bondageinriktad lek, men det blir ju lite svårt, eftersom jag ska jobba. Klädd i lack kommer jag antagligen vara.

Wish finns redan i Stockholm och i Göteborg och på klubbarna är kvinnor, transpersoner och intersexuella välkomna. Klubbarna är mörka och där finns kors som man kan spänna fast varandra på, burar och avskilda bås med bland annat gungor. Så länge de inblandade är med på det, så är det bara fantasin som sätter gränser för vad man får göra. Men det finns regler – att man värnar om varandra, att ett nej alltid är ett nej och att det som händer på klubben stannar där. 

– Hos oss får man leva ut sin fantasi i en trygg miljö, säger Anna-Malin.

Vad kan man göra en sådan här kväll?
– Det är högt i tak och tanken med klubben är att den ska vara ett utrymme för utlevnad så vi hoppas att många av gästerna tar tillvara på den möjligheten. Ens egen fantasi är den enda begräsningen.

Piskor finns att låna och i lokalen finns även kondomer, slicklappar och desinfektionsmedel.

Kan man komma själv?

– Ja, det är klart. Man kan komma själv, med sin partner eller i ett större gäng. Och har man aldrig testat är man också välkommen. Vi är tio personer som jobbar på Wish, som kan visa lokalen och finns tillgängliga. Eller, haha, inte riktigt så. Det måste ju finnas kemi och samtycke…

Hur gör man om man är jättenervös då?

– Jag var själv jättenervös första gången. Men det är en väldigt välkomnande atmosfär.

Hur förbereder man sig om det är första gången?

– Man får gärna kontakta oss på Facebook innan. Och det räcker ju att mingla eller hänga i baren när man väl är här.

Vad ser du mest fram emot den 30:e?

– Det skulle vara kul om de som var hos oss förra gången återkommer. Det är skitspännande att vi äntligen har kommit igång och att det är så uppskattat!

Lo från Wish Stockholm.