Golden Globe-galan är en roligare och mer skådisfokuserad gala än Oscarsgalan och hölls i natt i Hollywood. Den blandar dessutom film med tv, vilket gör den väldigt stjärntät. Under nattens gala, som sändes på SVT:s webb, prisades två HBT-relaterade produktioner.
Bästa komediserie blev Transparent, om pappan i en familj som berättar att han är transsexuell och att han i hela sitt liv har känt sig som en kvinna fångad i en manskropp. Serien visas på Viaplay här i Sverige och är skapad av Jill Soloway vars far kom ut som transkvinna när Jill var yngre. Soloway höll ett fint tacktal där fadern givetvis omnämndes.
Dessutom vann Transparents Jeffrey Tambor pris som bästa huvudroll i komediserie. Han höll ett rörande fint tacktal där han avslutade med att hylla alla modiga och starka transpersoner för att serien får berätta deras historia.

Matt Bomer vann pris för sin insats i aidsdramat The Normal Heart. Han tackade bland annat sin motspelare och kärlek i filmen, Mark Ruffalo och Ryan Murphy, som regisserat The Normal Heart. Och även om det kanske inte är en stor grej för oss i Sverige, så var det stort att han tackade sin make och deras barn på scenen. Öppet homosexuella skådisar är en alltför sällsynt sak i Hollywood.

Bland nattens andra vinnare märktes Julianne Moore, Eddie Redmayne, Michael Keaton, Amy Adams, Maggie Gyllenhaal och Kevin Spacey. Sveriges Oscarshopp Turist (Force Majeure) kammade däremot noll och fick se sig slagen av den ryska filmen Leviathan.