Hej Håkan, du är ju kassör i Stockholm Pride och ansvarar bland annat för biljettförsäljningen. När man går in och ska köpa biljett på Ticnet så finns det inga festivalbiljetter kvar, bara dagbiljetter. Har ni redan sålt slut?
– Det är Europride i sommar, så allt är mer, större och festligare. Vi har fyra scener i parken i sommar och ett fantastiskt scenprogram. I Pride House är det fler aktiviteter än någonsin – dessutom håller vi till i Kulturhuset och på Statsteatern mitt i stan. Det kommer att hända grejer över hela stan; på museer, teatrar och gallerier. Dessutom kör vi vår filmfestival med fler filmer än någonsin. Allt det här innebär att vi sålt fler biljetter än vi räknat med. I slutet av förra veckan hade vi sålt de 6000 biljetterna som vi släppt till Ticnet. Det är lika många biljetter som vi sålde genom Ticnet totalt fram till förra årets festival!

Men det är ju lång tid kvar tills festivalen börjar, ska ni inte sälja fler festivalbiljetter?
– Jo, vi kommer att släppa fler biljetter, så att fler hinner köpa biljetter till det lägre priset 700 kronor som gäller nu. Sen vill jag också sälja biljetter i juli månad och under festivalen, men då kommer festivalbiljetterna kosta 800 kronor. Men håll utkik på ticnet.se, vi släpper fler biljetter till det lägre priset i slutet av den här veckan.

Hur är det med dagbiljetterna då?
– Dagbiljetterna har vi inte sålt lika många av, så de går fortfarande att boka. I år kostar det 350,- alla dagarna utom söndagen som kostar 100,-.

Kommer det många besökare från utlandet?
– Ja det kommer en hel del besökare från utlandet. Jag kan se i systemet var personen som bokat biljetten bor, och kan konstatera att det kommer många besökare från Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Men jag har också sålt biljetter till personer från London, Manchester och så långt bort som Auckland, Nya Zeeland. Vi jobbar också tillsammans med ett antal hotell och researrangörer som säljer paketerbjudanden där en festivalbiljett ingår. Jag pratade med vår officiella hotellpartner Rica i fredags, och de hade sålt slut på sina Pridepaket och sa att de skulle kunna sälja dubbelt så många om de fick fler biljetter!

– Har ni satt någon över gräns för när det definitivt blir slutsålt?
– Vi har aldrig behövt ha den diskussionen tidigare, berättar Håkan. Men nu har vi hamnat i ett annat, skarpt läge. Vi kommer ta upp den frågan på vårt styrelsemöte på onsdag.

PridePark blir i år större än tidigare och man arbetar för att få tillstånd till att ta in 16 000 besökare jämfört med tidigare års 12 000. Exakt hur många som får komma in blir dock klart först så snart den slutliga skissen över parken ritats klar så polis och brandmyndigheter kan ge det slutliga tillståndet.

Om någon dag kan du åter gå in och köpa veckopass på TicNet.

Tema EuroPride på Qruiser
Stockholm Prides hemsida