För nära en månad sen sade Djurgårdens styrelse att föreningen inte tänker delta officiellt i årets Pridetåg, men att den som ville fick gå i paraden i Djurgårdens färger. Det tänker Victoria Svensson göra.

– Jag fick frågan väldigt sent, bara för någon dag sedan. Det är min första parad, och det passar perfekt eftersom jag har semester just då. Jag är stolt att representera Djurgårdens färger på Pride.

Hur många blir ni som går?
– Jag vet bara att det är jag och damfotbollens sportchef Mikael Söderman. Många av våra spelare är inte från Stockholm och har semester då.

Fotbolls- och hockeyherrarna tackade nej direkt, vad tycker du om det?
– De har säkert sina skäl. Många har semester. Och fotbollsherrarna är fortfarande mitt i säsongen. Fotbollen går ju före allt. Hade jag haft match hade jag ju spelat den istället för att gå i paraden.

Förra året berättade du för oss att du hade fru och barn, vad har du fått för reaktioner på det?
– Inga alls egentligen. Alla visste ju redan, även vissa journalister. Jag är glad och stolt att jag fick berätta på mitt sätt. Det kändes naturligt.

Årets tema är hetero. Hur har heteronormen märkts i de fotbollslag du spelat i?
– Mina lagkompisar har aldrig haft något problem med att jag lever med en tjej så den har aldrig märkts av.

Vad ser du annars fram emot med Pride?
– Det är min första Pride och har köpt biljett till schlagertorsdagen, så jag hoppas att det blir en härlig dag med fint väder.