– Ja, självklart blir det en Flatgala! Det som jag och Nour El-Refai tillsammans med prisutdelare och artister gör är att skapa den största och fetaste galan för att hedra årets flata och alla flator. Så blir det även i år!
Vad var höjdpunkten på förra årets Flatgala?
Nilla Fischer som tog emot priset hade åkt hela vägen från Linköping direkt efter ett träningspass för att ta emot priset. Hon hade nog inte fattat exakt hur stort det skulle bli. Men det blev så stort. Först kom hon ju ut och var på omslaget av QX, sen gjorde hon ett kanonmästerskap på hemmaplan och sen stod hon där. Det blev total extas. Hon var så rörd och tusentals flator skickade massa kärlek. Det var häftigt.


Nilla Fischer blev Årets Flata på Flatgalan i Pridepark förra året

Vem eller vilka är konferencier i år?
– Det blir Nour El-Refai, med mig vid sin sida. Det var fantastiskt förra året. Vi har pratat mycket om det och när jag sa till Nour att det blir i år igen såg hon så jävla glad ut. Och det brukar hon aldrig göra när det är jobbdags (skrattar). Det är svårt att få en programledare för Melodifestivalen att bli till sig över ett konferenciersuppdrag, men Flatgalan är något speciellt.
Ni delar ut priser till Årets Klubb, Årets Stolhet och Årets Flata. Blir det lite lika samma i år?
– Ja absolut! Nya pristagare, men i stort sett samma kategorier.
Det är fredag, det är Pride, det är flatgala och du står på scenen och ser ut över folkhavet, berätta om känslan du har då…
– En känsla av total trygghet, glädje och lycka. Jag känner mig så bekväm och trivs så extremt bra. Med Nour bredvid och alla flator där. Underbart. Det är så det ska vara.
Det ringer i din telefon imorgon och i andra änden är en artist som undrar om hen kan få uppträda på Flatgalan i år, vem är det som ringer om du får drömma fritt?
– Robyn.
Vad är skillnaden på Pride idag och Pride för tio år sedan? Både för dig personligen och överlag tycker du?
– Nu firar jag nio år med Pride. För mig personligen så har jag utvecklas med Pride hela tiden. Det har haft en enorm påverkan på mitt liv. 2008 träffade jag till exempel min fru på Pride.
Temat i år är vardag, hur skulle du beskriva din vardag med fem ord!
– Kärlek, musik, mat, fundera, skriva.