På lördag genomförs för andra året Prideparaden i stadsdelen Bergshamra i Solna. Förra årets parad lockade omkring 250 deltagare och talare från nästan alla partier framförde hälsningar.
Men den moderata Solnapolitikern och riksdagsledamoten Hanif Bali möttes av burop, berättar tidningen Mitt i Solna. Politiska motståndare ville markera sitt missnöje.
I år har arrangörerna bett polis närvara men man har även valt att inte ha partipolitiska representanter som talare. Bland de inbjudna talarna finns förutom Ulrika Westerlund från RFSL och Regnbågsmässans Malin Strindberg en socialdemokratiskt profilerad politiker.
Det reagerar nu organisationen Öppna moderater mot.
– Det blir inga borgerligt profilerade talare på Bergshamra Pride i helgen, eftersom pridearrangörerna gett efter för förra årets vänsterextremister som störde festivalen, säger Jenny Edberg från föreningen.
Hon konstaterar dock att det privata och det lokala initiativet som Bergshamra Pride är ”ligger helt i föreningens linje” och Öppna moderater planerar att även i år delta i paraden.
– Den ideologiska bredden kan dock tänkas vara viktig, inte minst för de konservativa och liberala personer som lever med en HBTQ-identitet, menar Edberg.



Bergshamra gör sig redo för parad