QX träffar Fredrick bara ett par minuter efter att han korats som segrare på ett knökat Ficks på Fredsgatan 12. Pussar, kramar, grattisrop, blommor och champagne flyger i luften.
Grattis!
– Tack!
Den obligatoriska frågan: Hur känns det?
– Det känns fantastiskt. Det gör det verkligen. Och det känns extra bra att vinna en sådan här tävling istället för en skönhetstävling. Jag har i och för sig inget emot det, jag ska sitta i juryn på den andra Mr Gay Sweden tävlingen på fredag, men jag själv skulle aldrig vilja strutta runt i en bikini och visa upp mig för en jury.
Du lyckades under en dryg månads tid samla in mest pengar av de sju kandidaterna, pengar som går till Läkare mot aids. Hur kommer det sig att du lyckades med det?
– Jag vet faktiskt inte, men jag har bloggat mycket om tävlingen, dess syfte och skrivit och uppmanat folk att skänka pengar. Det har ju varit så enkelt att bara gå in på min sida på Qruiser och klicka på länken. Jag skulle aldrig få ihop några pengar om jag skulle gå ut med en bössa och tigga. Det är inte riktigt min grej.
Vilka har röstat på dig tror du?
– Ingen aning, men jag vill tacka alla. Och de har ju dessutom gjort en god gärning.
Hur kommer det sig att du ställer upp i den här välgörenhetstävlingen?
– Självklart för att tävlingen har ett gott syfte. Jag fanns själv med i en hiv-utredning för några år sedan. Det visade sig att jag haft sex med en kille som en månad senare blivit smittad med hiv, så det var lugnt, men jag det var några oroliga dagar där då jag hade en otroligt dödsångest. Jag har alltid skyddat mig, men jag märker ju att unga bögar slarvar med kondom idag. De struntar i det och de är otroligt oupplysta i hiv- och aidsfrågor. Jag vet inte hur många av mina yngre vänner som jag läxat upp.
Ikväll ska du fira gissar jag, men hur ser resten av veckan ut?
– På torsdagkvällen ska jag självklart till PridePark och se schagerfesten, sedan ska jag gå i paraden så klart. Med mitt parti.
Som nybliven Mr Gay Sweden…
– Precis, det kommer att bli skitkul!