Ett femtiotal medlemmar i föreningen Öppna moderater höll valupptakt den 6 augusti i Stockholm. Med på mötet var statsminister Fredrik Reinfeldt som betonade att partiets arbete omfattar ”alla i samhället”.
– Moderaterna är ett parti som står för allmänintresset vilket betyder att hbt-frågor också har en naturligt plats i vår politiska palett. Efter den stora äktenskapsreformen ligger fokus nu på andra frågor, sa han vid mötet enligt Öppna moderaters pressmeddelande.
Han nämnde våld i samkönade relationer och menade att lagen om fastställande av könstillhörighet i grunden måste ändras. Vid mötet lovade han, liksom vid partiledardebatten under Pride, att tvångssterilisering som krav för könskorrigering skall tas bort liksom kravet på skilsmässa då den ena partnern byter kön.
– Vi är stolta över att Fredrik Reinfeldt kom för att inspirera oss i Öppna Moderater, sa föreningens ordförande Christer G. Wennerholm efter mötet.
– Vi vet att Moderaterna har ett starkt stöd i hbt-kretsar. Nu ska vi gå ut och jobba stenhårt för att omvandla detta stöd till röster för fyra nya år med Alliansen.

Moderaterna på Qruisers temasida Regnbågspolitik