Soldaters sexualitet registreras

Det är nu 15 år sedan öppet homosexuella soldater accepterades inom den brittiska armén och i dagsläget finns det inga siffror på hur många homosexuella soldater det finns. Enligt det brittiska försvarsministeriet medför detta att homofobi blir svårt att motverka.

Ska ge ovärderlig data
Enligt försvarsministeriet kommer registreringen att ge dem ovärderlig data som kommer att ge dem större förståelse över hur trupperna är uppbyggda, på så sätt kan riktlinjer och rutiner följas effektivare.

När nya rekryter i fortsättningen ska ansluta sig till armén kommer de att bli tillfrågade att uppge sin sexualitet, de kan då avstå att svara.

Möts av blandade reaktioner
Homoregistreringen har mötts av både kritik och positiva reaktioner. Kritikerna menar på att det alltid är problematiskt så fort man börjar registrerar folks sexualitet, trosuppfattning eller politiska åsikter, detta rapporterar Pink News.

Först 2011 tog USA bort den så kallade ”Don’t ask don’t tell” regeln som förbjöd öppet homosexuella att tjäna armén, öppet transsexuella personer är fortfarande inte tillåtna.