I tisdags skall en man som anklagas för att vara homosexuell ha mördats i Syrien. Mordet utfördes av den islamistiska terrorgruppen IS. Avrättningen skedde som vid tidigare dokumenterade fall genom att mannen slängdes ut från ett höghus. Islamistiska terrorgrupper har använt olika metoder för att avrätta personer de anser vara homosexuella.
Det nya med Islamiska Staten är att man professionellt dokumenterar avrättningarna och aktivt försöker få spridning av dem via Internet.
QX har vid det tidigare tillfället publicerat bilder, men väljer nu att inte lägga ut de bilderna från tisdagens mord.
– Övergreppen mot bland annat homosexuella från dessa terrorgrupper och stater som gömmer sig bakom perverterade tolkningar av islamiska texter, är väl dokumenterade. Att publicera de vidriga bilderna som levereras av IS blir att göra sig till en megafon åt deras propagandamaskin. Målet för dem är att skrämma upp homosexuella muslimer och hbtq-personer världen över. Därför väljer vi att rapportera uppgifterna, men inte publicera bilder leverade av IS vidriga propagandamaskin, säger QX ansvarige utgivare Jon Voss.
Enligt mediauppgifter avrättades en man i februari av IS anklagad för att vara homosexuell. Han slängdes från ett sju våningar högt hus men överlevde fallet. Istället stenades han till döds.
Månaden innan släpptes informationen om att två män, anklagade för att vara homosexuella, mördats av terrorgruppen på liknande sätt.
Och i tisdags hände det alltså igen. Även denna gång överlevde mannen fallet och stenades till döds.
Till PinkNews säger Rami Abdurrahman från Londonbaserade Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) att mannen som mördades var mellan 25-30 år.