S och MP har inte bestämt sig om surrogatmoderskap

Socialdemokraterna: Det behövs mer kunskap
Om surrogatmoderskap ska bli lagligt behövs mer kunskap, det hävdar Socialdemokraterna som ännu inte tagit ställning i frågan. De kommer först att ta ställning när den statliga utredningen om surrogatmoderskap är klar.

Enligt Socialdemokraterna finns det delade meningar i frågan, inte bara inom partiet, utan i hela samhället. För dem är det uteslutet med en kommersialisering och handel med barn som leder till att fattiga kvinnor och barn exploateras, detta står på deras hemsida.

Miljöpartiet: Vi har inte tagit ställning för eller mot
När QX kontaktar Miljöpartiet säger även dem att de först måste se vad utredningen kommer fram till. Partiet har ännu inte tagit ställning varken för eller emot, men de tycker att det är bra att frågan om surrogatmoderskap utreds.

Om du vill se vad M, FP och C säger om frågan kan du följa länken, om du vill se vad V, Fi, KD och SD säger om frågan kan du följa länken.

Den statliga utredningen påbörjades den 19 juni 2013, den var tänkt att vara klar den 24 juni 2015, dock har utredningen förlängts och planeras nu att redovisas den 15 februari 2016.