För när det kommer till att älska en partner av samma kön, så händer det nämligen något mycket märkligt. När två av samma kön älskar varandra, då är det plötsligt inte kärlek som många tänker på.

När de religiösa motståndarna börjar orera om samkönade äktenskap, hänvisar de till bibeln. Dom hänvisar till bibelns rätt och fel. I detta fall till 3 Moseboken, där homosexuella handlingar omnämns på ett par ställen. Inte ens i denna så historiskt viktiga bok nämns kärleken mellan personer av samma kön. Man talar om att dela säng. ”Du skall icke ligga hos en man såsom man ligger hos en kvinna; det är en styggelse.” Skall man nu då tolka detta, så är ju kärlek mellan två av samma kön inget som bibeln bryr sig om, så länge man inte delar på sängen. Andra motståndare till samkönade äktenskap hänvisar sällan till bibeln, men just till den sexuella biten. Men varför är det just det som händer i sovrummet som man tänker på? Vart tog kärleken vägen? Inte har man väl sex med en oxfilé bara för att man säger sig älska just oxfilé? Eller?

Just denna tid på året är en upplysningens tid. Pridefestivalerna avlöser varandra Dessa är en utmärkt plats att träffa Hbt-personer på för att ta del av deras vardag. Man kommer då snabbt att förstå att den faktiskt inte skiljer sig så mycket från heterosexuellas vardag. Nja, möjligen just motståndet från vissa religiösa samfund, problemet att skaffa familj samt omvärldens ibland sneda syn på kärleken.
Tag chansen att besöka en Pridefestival och hälsa på bland tälten. Vi är inte farliga. Vi vill bara ha rätten till ett liv, ett liv på riktigt som inte skiljer sig från den heterosexuella familjen. Och glöm inte bort att de flesta Hbt-personer föds i en heterosexuell familj. Hjälp oss att tillsammans göra kärleken tillgänglig för alla oavsett sexuell läggning eller könsidentitet.
Alla skall med, även kärleken!