Hon berörde idoljuryn med sin sång och tv-tittarna med sin starka historia. I tv4 berättade Nadia Shahid att hon blev utkastad från sitt hem, för att hon kom ut som lesbisk för sin familj.

Det var när Nadia kom hem sent en kväll som 17-åring efter att ha varit med kompisar. Det uppstod bråk, då Nadias mamma tyckte att hon klädde sig för ”maskulint”, inte hade smink som alla andra tjejer och att hon skulle sluta med ”gaygrejen”.

– Jag sa emot och frågade henne vad det spelade för roll. Att jag ÄR homosexuell, att hur mycket hon än vill så kommer jag gifta mig med en tjej för det är mitt liv. Då blev det väldigt hetsigt. Mammas ögon svartnade, hon sa att jag inte var hennes dotter längre och så fick jag en Ikeapåse att packa mina saker. Sen drog jag, sa Nadia till QX i augusti.

QX har pratat med Nadia för att se hur hon mår idag, och om relationen till mamman har blivit bättre.

Nu har det gått ett tag sedan din audition visades, fick du mycket reaktioner på din berättelse?

– Ja wow om jag fick! Är evigt tacksam för alla vackra och modiga människor som har kommit fram till mig eller skrivit till mig på sociala medier.

– Det händer fortfarande än i dag att människor delar med sig om att de har gått igenom något liknade eller bara har sagt hur stark och grym jag var. Sen att jag inte ska ge upp med musiken heller för att min låt berörde så det värmer.

Tror du att du kan ha hjälpt andra som varit i samma situation?

Jag hoppas verkligen att jag har gjort det!

Ångrade du nånsin att du var med i Idol?

Nej, det gör jag inte.

Hur är relationen med din mamma idag?

Min relation med min mamma idag är väl okej tror jag, vi hörs då och då men om vi går in på om hon har accepterat mig för den jag är så tyvärr inte, men det är okej för mig eftersom jag har accepterat vår relation som den är och kan leva med det.

Hur mår du idag?

Jag mår väldigt bra tack!

Kommer du söka till Idol igen?

Nej, tyvärr