På S:t Eriksplan i Stockholm ligger konceptbutiken Perspective Studio. Där hittar man en handplockad mix av high-end, antikt och livsstilsprodukter inom inredning. Bakom konceptet står paret Robin Klang och Ejub Bicic som i källaren av butikslokalen dessutom har en studio där de tillverkar egna möbler och konstverk. Där experimenterar de fram inredning och konst på egna villkor.
– Vi har alltid drömt om, och saknat just det här: En yta man kan vara kreativ på ihop med en butiksyta. Här bygger vi, skissar, och tar uppdrag, berättar Ejub, som är den händige av de två. Det är han som främst gör verklighet av Robins skisser och visioner.

På tre år har vi slipat golv och målat om väggar fyra gånger

Paret, som båda lyfter fram varandras driv som den största anledningen till att de föll för varandra, visar stolt ett flertal av sina verk. Spegelbordet Untitled och ett stort bord i smide tronar just nu i butikslokalen. Robin och Ejub bor ett stenkast från butiken och det är inte bara deras driv som som fick dem att öppna Perspective Studio. Rastlösheten och viljan att vara under ständigt förnyelse påverkade.
– Man kan bara renovera hemma si och så många gånger. På tre år har vi slipat golv och målat om väggar fyra gånger. Nu kan vi få utlopp för vår passion här istället, menar Robin, som tidigare jobbat som inköpare på H&M.

Killarna letar efter försäljningsobjekt över hela världen, men även Konstfack-elever har saker till försäljning i butiken.
– Det viktiga är att hitta det unika, allt handplockas, och vi försöker att inte ta in säkra kort, som finns på andra ställen. Vi har lampor från New York, 150 år gamla stolar från Kina, och doftljus från Frankrike. Mixen är viktig, och vi tar bara in få av varje. När det är slut så är det slut, berättar Ejub.

Dagligen dammsuger Robin Instagram, Pinterest och bloggar på nya uppslag. Många av märkena är de helt egna med i Sverige. Och det har börjat ge resultat för butiken som bara varit öppen sedan sommaren 2016.
– Våra kunder är väldigt varierande, alltifrån Vasastansmammor som köper ett doftljus till extremt inredningsintresserade kunder på jakt efter det speciella objekt, säger Robin.

Priserna varierar såklart när det gäller sortimentet, stolen jag sitter i under besöket är utlånad av en gallerist och har prislappen 65 000 kr. För många kan det vara en ögonbrynshöjare med priser som dessa…
– Förr kunde människor lägga 40 000 på en Pradaväska, nu lägger dessa människor mer pengar på inredning istället. Allt är ju relativt också, vill man betala för historia och kvalitet är det just sådana här saker man lägger pengarna på, ler Robin.

Förr kunde människor lägga 40 000 på en Pradaväska, nu lägger dessa människor mer pengar på inredning istället.

Tanken är att butiken ska funka som ett showroom under förändring. Just nu är Wabi, ledord. Det är en japansk estetik om det icke perfekta, det som tappar sin glans men fortfarande är vackert och fyller sin funktion.
– Och harmoni, att kunna att ta en paus. Och det är just det vi vill förmedla i butiken, ett lugn, fastslår Ejub. Var befinner ni er om tio år? – Vi vill öppna i London, Paris, Milano och New York. Och få stora uppdrag av arkitekter, jobba nära designintresserade hotell och restauranger över hela världen, fastslår Robin.

 Perspective Studio ligger på St Eriksplan 15 och snart öppnar man en webbshop