Killarnas charmiga förlovningsbilder från Venedig då Patrick överraskade Jimmy har värmt många hjärtan, delats 60 000 gånger på Facebook och gett killarna tusentals nya följare på Insta och Facebook.
För QX berättar Jimmy, som tidigare var framgångsrik i simhopp med SM-guld, världscupmedaljer och OS-deltagande i sitt CV, om hur han han föll för Patrick, om responsen och om det där QX-omslaget han gjorde för tio år sedan…

Är du överraskad av responsen ni fått efter att ha synts på sajter som GayStar och Huffington Post?
– Jag är väldigt förvånad att vår lilla kärlekshistoria rört så många personer på det sättet det har. Men jag är väldigt rörd och ödmjuk. Jag tror den har fått sånt intresse för det handlar om en klassisk kärlekshistoria som folk kan relatera till eller drömmer om. Folk tycker det är intressant att en gayatlet med en massa hårda tatueringar och en stor bjässe med skägg öppet visar ömhet och närhet. Att ”machokillar” kan visa den sidan också.

Ni träffades via Facebook, hur gick det till?
– Jag låg hemma i sängen och såg hans profil och tappade hakan. Han var väldigt populär på nätet med 200k följare men jag skrev till honom och vi började prata, sen vill han att vi skulle skypa men jag var för blyg. Och efter ett tag bestämde vi oss att ses i München ändå. Och på den vägen är det.

Vad kände du när du såg Patrick första gången?
– Jag föll pladask för hans ansikte, fysik och snälla ögon. Efter helgen i München föll jag för hans snällhet och personlighet, hans omtänksamhet och framför allt hans förmåga att se förbi att han träffade mig i mitt lägsta och ändå blev förälskad i mig. Plus att han delar min livssyn.

Hur menar du i ditt lägsta?
– Efter att jag kom hem från USA för några år sedan från ett struligt förhållande så gick jag in i en depression. På kort tid dog min mor, min bästa vän och mitt ex vilket gjorde att jag hamnade i en svacka. Utan vänner och familj blev jag isolerad och ensam, och när jag träffade Patrick var jag i mitt lägsta. Att han såg förbi mitt brustna hjärta och låga självförtroende var så stort för mig.

Hur vill du att bröllopet ska vara?
– Vi blev officiellt ihop 28:e maj förra året efter lite dejting, så vi vill ha ett bröllop det datumet nästa år i tyska alperna. Där våra nära och kära bor på ett hotell uppe i bergen och där vi har en ceremoni utomhus på en bergssluttning.

Och smekmånaden?
– Four Season Maldives Landaa Giraavaru. Vi jobbar med dem för att promota Maldiverna som resemål för gays. Många är rädda eftersom det är ett muslimskt land, men vi har slagit oss ihop med dem just för att visa deras öppenhet till HBTQ- communityt.

Du var omslagskille på QX för många år sedan, på ett onaninummer där du har handen innanför brallorna, hur kändes det att ta den bilden?
– Det var som en ”out of body experience” att stå där i fotostudion och ta halvnakna bilder med handen i kallingarna. Normalt sätt har jag inga bilder i bar överkropp och jag är extremt blyg, även om jag ser jag utåtriktad ut i sociala medier. Men när man ställs framför en kamera är allt möjligt (skrattar).

Nu jobbar du med grafisk design och bor i München, hur är det?
– München är en otroligt fin stad precis intill alperna dit vi åker nästan varje helg och hikar. Livet är lugnt förutom under OktoberFest… Men vi reser mycket tillsammans på fritiden så vi får vårt sociala med vänner på det sättet. Det har blivit mycket New York och Miami eftersom Patrick även bor i Miami. Så småningom ska vi köpa hus och skaffa barn där.

Du nämner i en intervju att Pride visar upp en inte helt rättvis sida av hur gays kan vara, hur menar du då?
– Alla gays är inte festliga och glamorösa utan vi kan vara blyga killar som gillar sport, bodybuilding, natur, hiking och pickup trucks. Vi är inte en stereotyp massa utan många olika individer, men under Pride kan en sida lite ta över och bara ge en bild av HBTQ-personer.

Tidigare var du framgångsrik i simhopp, saknar du livet i bassängen?
– Från och till. Visst önskar jag ibland att jag inte slutat så tvärt, men jag hade uppnått en massa höjdpunkter som gör att jag kan titta tillbaka och vara stolt. Jag tog över 20 SM-guld, hade svenskt rekord, en 14:e-plats i OS, världscupmedaljer, var nordisk mästare typ 6 gånger… Idag tävlar jag med mig själv genom att alltid pusha mig till högre höjder med att lyfta vikter istället.

Instagram
@InkedViking
@wolfdeutschland