Jo Grant, 48, och Jill Kindt, 53 blev det allra första samkönade paret att gifta sig i Australien.

Bröllopet ägde rum den 15 december i parets trädgård. En dag före gaybröllopet som tidigare rapporterats som det första.

Fram tills nu har äktenskapet hållits privat från media för att undvika uppståndelse. Anledningen var att Jo var svårt sjuk i långt gången cancer, och paret vill njuta av sin sista tid i stillhet.

– Den 15 december var en väldigt speciell dag. Jos mamma var där, Paul, min syster, vår vän Mandy och vigselförrättaren Kari, minns Jill till 9 News och fortsätter:

– Jo och jag sa helt enkelt samma sak som vi sa till varandra den 23 mars (under en kärleksceremoni 2013). Sen åt vi underbar mat och drack fransk champagne.

– Det var fantastiskt, det var väldigt fint. Att det var lagligt var väldigt viktigt för Jo, och för mig. Det är svårt att förklara men vi såg oss redan som gifta, men på ett lagligt plan räknades ju inte det, säger Jill.

Den 30 januari somnade Jo in på hospis med Jill vid sin sida. Paret hann vara tillsammans i åtta år och vara äkta makar enligt lag i 46 dagar.