Under vår och sommar har en EU-finansierad studie av män som har sex med män genomförts på Europeisk nivå.
En av frågorna var ”Vem är den sexigaste mannen på jorden?” Bland de sex största i Europa är det vanligaste svaret: Min partner.
På brittiska Gaydar och amerikansk-baserade ManHunt blev det vanligaste svaret istället ”jag själv”. På tyska Gay Romeo och östeuropabaserade Qguys kom svaret ”jag själv” på andra plats. Qruisers medlemmar svarade Brad Pitt som tvåa och hos tyska DBNA var det Zac Efron.
Att Brad Pitt är poppis visar den tredje platsen där han placerades av GayRomeo och QGuys medan ManHunt valde Cristiano Ronaldo och Gaydar David Beckham:
Svenske Fredrik Ljungberg är uppskattad av Qruisers medlemmar, men hamnade ändå först på nionde plats, efter Jake Gyllenhaal (4), David Beckham, Zac Efron, Cristioano Ronaldo och Hugh Jackman. Som 10 bland Qruisermedlemmarna hamnade George Clooney, Jude Law och som 12:a Johnny Depp.
Slår man ihop de fyra första från alla de sex största gaysajterna i Europa så hamnade utan tvekan Bra Pitt högst. 2:a i på Qruiser. 3:a på GayRomeo och QGuys. 4:a på ManHunt och Gaydar. Den enda som stack ut vad gäller Pitt var DBNA där han kom först på 10:e plats.
Ende svensk på listan var just Ljungberg som inte lyckades kvala in på de övriga fem sajternas topplista.
Resultatet från hela studien som gjordes av Sigma Research med EU-pengar och vars syfte är att ta reda på inställningen till bland annat säkrare sex släpps i början av december.

Sexigast på jorden enligt Qruisers läsare

1. Min partner
2. Brad Pitt
3. Jag själv