Saša Antiç – stylist & inredare

Det verkar som att du har fullt upp. Hur kan det komma sig?
– Jag är noggrann, orädd, målmedveten, ödmjuk och snabb, fem egenskaper som är bra att ha om man vill arbeta som inredare.
Om man vill börja arbeta som stylist eller inredare, hur lyckas man med det?
– Mitt bästa tips är att börja assistera en inredningsstylist. Ett tungt jobb och man måste vara beredd att arbeta häcken av sig. Andra bra egenskaper är att vara målmedveten, disciplinerad, gå på sin magkänsla och inte lyssna så mycket på vad andra säger. Ödmjukhet är alltid bra och att gilla människor är ett måste.
Vad är det som driver dig som inredare?
– Alla fantastiska möjligheter. Att varje dag inte är den andra lik. Det är en ynnest att få tillgång till fantastiska locations, bostäder, resor, men även att få låna saker du bara drömmer om till olika fotograferingar, umgås med fantastiska fotografer och olika arbetsteam. Mitt motto är att ingenting är omöjligt bara du vill. Jag är ett levande bevis på det.
Vilken inredningsstil känner du mest för själv?
– Den råa industriella stilen tröttnar jag aldrig på. En förälskelse som jag burit med mig så långt jag kan minnas. Jag är väldigt svag för Art Deco också.
Vilken kändis skulle du vilja inreda för?
– Det vore kul att inreda åt en stor modepersonlighet, typ Sonya Rykiel, Marc Jacobs eller Alber Elbaz.
Vad är det bästa jobbet du har gjort?
– Jag gjorde ett jobb för Elle interiör under ett helt år då jag och fotograf Stellan Herner fotograferade inredning ute i naturen, på ett och samma ställe under alla fyra årstider. Det var magiskt!
Största inredningsmissen du gjort?
– Jag målade min ekparkett med vit heltäckande, högblank färg! Hemskt! Jag fick fullständigt panik, så jag slipade om allt veckan efter.
Din bästa inredningsbutik i Sverige och utlandet?
– Brandstationen och NK inredning tycker jag är bra. Utomlands finns det så många att jag har svårt att välja.
Hur ska en ”up to date inredning” se ut i dag i ett modernt hem?
– Idag är ju allt tillåtet. Jag är inte så mycket för trender utan tycker att man ska inreda efter sitt hjärta och det man faktiskt gillar. Ett säkert kort som i alla fall aldrig kommer att bli omodernt är att använda sig av en vit bas på väggar. Då kan man bara utgå ifrån det och addera med personliga saker och diverse färger på olika textiler och på så sätt alltid ligga rätt i tiden.