Snart är det midsommar och då finns det massa traditioner man ska hålla sig till. Eller så hittar man på nya, det tycker QX är mycket roligare. Så istället för midsommarkransen, varför inte pimpa till skägget med blommor i regnbågens färger?
Plantagen hjälper till med fixet!

Okej vi börjar från början. Hur sjutton får man in blommorna i skägget?
– Det är faktiskt inte så svårt, det viktigaste är att man använder vax och/eller spray så att blommorna fäster i skägget. Ett nytvättat skägg kan vara svårt att få blommorna att fästa i nämligen. Välj sedan gärna mindre blommor med tunnare stjälk. Sedan är det bara för en att välja ut sina favoritblommor och fixera dessa i skägget. 

Kan man på något sätt integrera gamla midsommartraditioner till den här nya?
– En av traditionerna på midsommar är ju att plocka sju eller nio sorters blommor att lägga under kudden på midsommarnatten för att sedan drömma om vem man ska leva sitt liv med. Varför inte välja att ha dessa i skägget under midsommardagen istället så kanske man till och med träffar den man vill leva sitt liv med under dagen? 
Tips på klassiska blomster är margerit, dahlia, lavendel, småpetunia, lobelia. 

 Om man vill ha i regnbågens färger, vilka blommor passar då?
– 
Vill man ha i regnbågens färger ska man inte bara tänka snittblommor utan varför inte blommande krukväxter som man gillar. Lobelia kommer t.ex i många olika färger.