Jonathan, du var omslagskille på QX för några år sedan, fick du någon uppmärksamhet då?

– Ja, det kan man säga. Det var något lite surrealistiskt att se en halvnaken version av mig på caféer och hotell.

Du jobbar fortfarande som personlig tränare på Barrys?

– Yes, på Barrys kör vi enbart gruppträningsklasser, men alla tränare är personliga tränare i grunden. 

Men nu har du även börjat jobba på Axelsons PT Education? Berätta.

– Precis, alla känner till Axelsons och deras massageutbildningar, men de har även en PT-utbildning som jag nu fått ansvaret för att utveckla som COO. Jag tycker själv att det är branschens absolut bästa. Med andra ord, bli PT du också, det är världens roligaste jobb! 

Sen är du grym på att laga mat har jag hört, hur viktig är maten om man ska bli stark och få en schysst kropp?

– Maten är a och o. Folk pratar mycket om att ”kosten är 95% av resultaten”, men få verkar förstå hur stor roll det faktiskt spelar och att du kan göra precis vad som helst i träningsväg, men inte få ett uns av resultat utan en matchande kosthållning.

Du är vegetarian, kan du ge oss ett riktig bra och matigt recept?

– Yes, sedan 14-års ålder, jag äter dock ägg och mjölkprodukter. Och då undrar en del, ”men hur får du i dig protein då?” Kan vi bara släppa rädslan över att inte få i oss protein? Vi äter mer protein än någonsin nu, så ett underskott av det är det sista vi behöver oroa oss för, även vi som äter vegetariskt. Jag älskar att göra olika typer av ”fritters”, till exempel dessa med blomkål och fetaost. Detta är ett av alla recept som även hittas i min viktnedgångsapp som man kan läsa mer om på www.byjonny.se

Vad ser du alltid till att ha hemma i köket?

– Kokosolja. Att steka i. Och massor av bra mellanmål eftersom jag inte bör vara bland folk när jag är hungrig. Jag ser alltid till att ha ett gäng olika rätter i frysen för dagar då jag inte orkar laga mat. Mitt största tips är att alltid laga några extraportioner när man lagar mat så att man aldrig hamnar i ”jag åt en pizza för att jag inte hade något hemma”-träsket. 

Dricker du alkohol? 

– Ja, men jag kan ärligt säga att jag idag har fler vänner som föreslår morgonträning än krogrundor, vilket gör att jag inte dricker lika ofta längre, det var faktiskt på tok för längesen jag went all in på ett dansgolv. 

Läs mer om Jonathan här: Jonathan gillar både killar och tjejer