Årets Person: Jag hade faktiskt sagt demonstranterna i Hong Kong som dag in och dag ut står upp för sin frihet emot en växande ofrihet. De borde inspirera hela världen och förtjänar vårt stöd. De har varit de mest imponerade detta år

Årets Roligaste: Damlandslagets helt otroliga insatser i Fotbolls-VM i somras. Deras vinst emot Tyskland i kvartsfinalen gav en gåshud. Helt otroligt var det.

Årets sorgligaste: Svår fråga. Jag är ju ett enormt Roxette-fan och Marie Fredrikssons bortgång kändes verkligen ordentligt. Vilken stjärna hon var.

Årets Låt: Hotel Walls med Smith & Thell är den som ekat mest i mina hörlurar i år. Fantastisk låt. Men den låt man kommer förknippa 2019 med är ju helt klart Seniorita.

Årets Fest: Warszawa Pride 2019, så glad att jag gick dit. Vilken stämning, vilka människor och vilken fest det var trots att läget i Polen går åt fel håll.

Årets värsta: Almedalen 2019, så mycket tråkigare än det brukar vara och dessutom var det dåligt väder.

Årets hetaste: Luca Hänni som representerade Schweiz i Eurovision. Fick många röster från mig i alla fall.

Årets TV-program: Har ju ingen TV hemma men konsumerar ju en hel del netflix. Måste säga att jag var orolig för säsong 3 av The Crown. Men vilken helt otrolig säsong det blev. Längtar redan efter säsong fyra.

Årets viktigaste: För mig att få komma ut som gay. Det var så otroligt känslosamt men framför allt hur en börda bara lyfta från axlarna och att jag för första gången i mitt liv kunnat leva helt öppet. Det har varit så fantastiskt och viktigt för mig.

Årets Skämskudde: När Stefan Löfven beskyllde gängkriminaliteten och otrygghetsproblemen på Danderyd i våras var ju fruktansvärt pinsamt.

Under 2019 lärde jag mig: Fick resa runt mycket i Sverige tack vare EU-valet och träffa många olika människor som vittnade på olika sätt om hur de känner sig utanför samhället. Att motverka detta har blivit mitt enskilt viktigaste mål.

Det ser jag fram emot 2020: Ett bättre politiskt samtalsklimat med mer respekt för varandra. Så otroligt ovärdigt faktiskt.