Gaydejtingappen Grindr har tagit fram statistik från det gångna året, bland annat om hur många bilder som skickats i månaden, vilka städer som har mest aktivitet, vilka länder som har flest användare och vart det procentuellt finns flest tops/bottoms. Sverige hamnar på andraplats i en av dessa kategorier.

Notera att statistiken såklart inte reflekterar hela verkligheten, något Grindr själva skriver i samband med publiceringen, men man kanske kan få en hint om hur det ligger till.
Siffrorna är bara tagna från de som väljer att ”visa” det i sina profiler, och det finns flera som väljer att inte ha med viss information.
Dessutom representerar Grindr bara en del av det globala queer-communityt.

Grindr vill vara tydliga med att detta inte ska ses som en övergripande vetenskaplig rapport om hbtq-personers sex- och dejtingvanor, utan ”Grindr Unwrapped” är mer en rolig och informell grej som kanske kan funka som en isbrytare eller något som kan skapa samtal.

Så på vilken lista hamnade Sverige på andra plats?

Jo, på den över vart det procentuellt finns flest bottoms. Högst på listan hamnar Vietnam, följt av Sverige och sedan Thailand, Peru och Sydafrika.
Nedan hittar ni samtliga listor och information som Grindr sammanställt.