Popstjärnan Harry Styles blev den första mannen i historien att synas på ikoniska Vogues framsida iklädd en klänning. Framsidan väckte starka reaktioner och hyllades för att bryta mot normer för kön. Men alla var inte lika imponerade. En av de som uttalat sig kritisk är Pose-stjärnan Billy Porter som är välkänd för sin stil som utmanar könsroller, ofta med just klänning.

– Jag. Personligen. Ändrade. Hela. Spelplanen. Och det är inte mitt ego som talar. Det är fakta. Jag var den första som gjorde det. Jag startade samtalet och ändå väljer Vogue att sätta Harry Styles, en heterosexuell vit man, iklädd klänning på deras framsida för första gången, sa Porter i en intervju med The Sunday Times i oktober och fortsatte:

– Jag hackar inte på Harry Styles, men han är den som de försöker använda för att representera det här nya samtalet? Han bryr sig ju inte, han gör det bara för att det är det man ska göra nu. Det här är politik för mig. Jag har behövt kriga i hela mitt liv för att komma till platsen där jag kunde gå till Oscarsgalan i klänning utan att bli ihjälskjuten. Allt han behövde göra är att vara vit och hetero.

Porters uttalanden gick i sin tur inte obemärkt förbi och stjärnan fick efter intervjun utstå hård kritik på Twitter för att ha utnämnt sig till den första mannen i klänning. Harry Styles själv valde dock att inte ge sig in i debatten.

I The Late Show ber nu Porter popstjärnan om ursäkt för att ha använt honom som ett exempel.

– Jag ber om ursäkt för att jag använde ditt namn. Det handlar inte om dig. Samtalet handlar inte om dig. Samtalet är faktiskt något mycket djupare än så. Det handlar om förtryckande system och radering av icke-vita personer som har bidragit till den här kulturen.

– Förlåt Harry Styles. Jag menade inget illa. Jag är gay och vi gillar Harry Styles, han är söt.