Den nya färgkollektionen från modehuset MOTHER går helt i rött och lanserades under New York Fashion Week. Den finns nu att förbeställa som akrylfärg, reservoarpenna, färgpenna, bläck för skärmtryck och som sprayfärg. Alla innehåller samma unika ingrediens – blod från gaykillar.

The Gay Blood Collection är ett initiativ som ska ta strid mot de diskriminerande regler som gäller för homo- och bisexuella män i USA vid bloddonnation. Enligt USA:s riktlinjer måste män som har sex med män helt avstå från sex i tre månader för att få donera blod. Det är en karenstid som är hälften så lång som den som gäller i Sverige, här måste nämligen män som har sex med män leva celibat i hela sex månader för att ge blod.

På MOTHERS kampanjsida föreslår de att köpare av det röda bläcket använder det till att skriva protestbrev till USA:s livsmedel- och läkemedelsmyndighet FDA som instiftade karenstiden på gayblod år 1983.

Snart kommer även ett flertal relaterade föremål att läggas ut för auktion. En av dessa är ett par handmålade skidglasögon signerat Gus Kenworthy, där den öppet gay OS-medaljören använt sig av blodpennan.