Det är galet idag i Stockholm. Solen hettar, enligt stockholmsk tradition är det därmed total hysteri vid allt som har utsikt mot vatten. Gissa att Mälarpaviljongen kommer gunga i natt – dessutom till Dj Pamelas toner!
Och lagom till denna dag då vi får en tidig försmak av högsommar, så släpper paviljongen sitt eget rosévin där en slant per försåld flaska går till Regnbågsfonden.
– Detta år då vi har vårt 10-årsjubileum lanserar vi ett eget rosévin, Mälarpaviljongen Rosé 2014, berättar Arto Winter stolt. Rosévin är något som vi förknippar med sommar, sol och sist men inte minst med Mälarpaviljongen.
Tillsammans med Kajsa Wines besökte Arto och Anders Karlsson som driver paviljongen vingården Virgin Earth i Sydafrika där de fick möjligheten att skapa sin egen blend gjord på druvan Cabernet Sauvignon.
– Det är en elegant och bärig smak med inslag av svarta vinbär och körsbär, berättar Winter. Det är en frisk och torr eftersmak av citrus och liten kryddighet. Förutom att vinet är gott, är det också är fairtradecertifierat något som vi känner starkt för.
Vinet är Mälarpaviljongens husrosé så när du beställer den sköna rosafärgade sommardrycken så är det det som kommer i glasen.
Och så ett förnumstighetens ord denna första lönehelgsfredag med högsommarvärme: Tänk på att rosébränna är kul, men inte om det leder till att du börjar vingla eller bekänna din kärlek till bordsgrannen helt ohämmat!


Arto Winter med nya Rosévinet