När är den?
– 18-25 april, lördag till lördag.

Vad kostar det?
– Det beror på var du vill bo, men just nu kan du boka med 3000 kr rabatt (med koden ”QX”), då blir priset från 7995 kr per person och uppåt.

Vilka följer med?
Tobias Karlsson, känd från Let’s dance, Simon Nybacka som tävlat i crossfit och kallats Världens starkaste bög, Thea och Andrianna, två tjejer som är grymma på allt från yoga, pilates och styrkepass. Både Anders och Ronny från QX är med på resan samt Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Han och Tobias kommer dessutom hålla i varsin föreläsning. Dessutom finns ytterligare ett tio-tal instruktörer på pats. Drygt 60 deltagare har redan bokat plats.

Var i Portugal är den?
– I allra södraste delen utanför Faro.

Var bor man?
– Vi bor på fyra olika hotell som alla ligger inom några minuters gångavstånd till varandra, ”träningsplankan” och till träningslokalerna där all träning sker.

Hur mycket tränar man?
– Du kan träna hur mycket du vill. Det erbjuds 10-12 pass om dagen (mellan kl. 7.30-17.30) och du är med på de pass du vill. Ingen anmälan behövs och alla får plats. Sen tillkommer föreläsningar på kvällen.

Var äter man?
– Frukost och middag ingår i resans pris på alla hotell (gäller ej med boende på Dunamar). Du äter på det hotell du bor på.

Finns det möjlighet till sightseeing?
– Det erbjuds en promenad till Spanien per vecka (ca 3 km till gränsen sen båt över floden) och en busstur till Sevilla. Bussturen till Sevilla är på måndagar och torsdagar och bokas på plats (kostar ca 45 euro). Promenaden till Spanien är till självkostnadspris (båten kostar några euro) och behöver inte bokas. Bara att hänga på.

Om man vill åka men inte känner någon som vill följa med, kan man åka ändå?
– JA! Du kan dela rum med annan ensamåkande resenär av samma kön (gäller enbart hotell Yellow). Rummen är rätt rymliga och det brukar fungera bra.

Vad gör man på kvällarna?
– De flesta chillar vid poolen, eller tar ett dopp i havet. Äter middag, tar en drink i baren, lyssnar på en föreläsnng, sen är man rätt färdig… QX kommer även hålla i musikquizar på kvällarna.

Boka här springtime.se