34-åriga Petter Lindén brinner för att göra sina kunder glada. I sitt jobb, som kassabiträde på Systembolaget i Liljeholmen, ser han till att kunden lämnar systemet, inte bara med god dryck i handen, utan också med ett leende på läpparna.

Han har en förmåga att se både sina kunder och sina kollegor, på ett sätt som få andra gör, eller orkar. På Facebooksidan ”Det fantastiska Systembolagskassabiträdet i Liljeholmen” (har nästan 5 000 likes), som Helena Stern (en kund och numera vän) startat i hans ära, skriver en person hur glad han blev när Petter berömde hans skjorta. Det verkar vara detaljerna som Petter lägger märke till och han snålar aldrig med kramarna.
– Det kan bli upp till 50 kramar per dag. På morgonen när jag kommer till jobbet ser jag till att ge mina kollegor en kram och sedan kramar jag gärna mina kunder. Man måste krama upp sin personal. Eller team ska jag säga. Det är som ett livstidsuppdrag. Men jag tror att alla behöver ett kramkonto och Stockholmarna, som ju är lite stressade, skulle behöva bli uppkramade.

Han säger att han är en kille som gillar att mysa och att han saknar någon att göra det med.
– Det är ju väldigt roligt att få vara med i det här sammanhanget, att få stå upp för den man är. Och jag är ju lite myssugen. Hur tänkte du upplägget på artikeln, är det jag som gay, eller som serviceperson, eller mitt yrke som står i fokus?

Jag tycker att vi kör hela paketet. Du kanske ska passa på att dra till med en kontaktannons.
– Haha. Jag är glad och social. Tycker om att dricka ett glas rött. Jag tycker också om att kramas. Men jag vet inte riktigt hur man raggar, och jag har inte provat nätet.

Vad söker du?
– En glad och öppen kille som är sugen på mys och kärlek. Det behöver inte vara pang på rödbetan direkt. Jag gillar varma och mysiga killar. Eftersom jag själv har skägg får han gärna ha det. Lite björnig. Sen gillar jag Irlandslooken. Mellan 25 och 40 år får han gärna vara.

Hur gör man då om man vill ta kontakt med dig?
– Då tycker jag att man kommer förbi min arbetsplats. Ingen av mina kunder har lämnat sitt telefonnummer till mig. Jag är lite flörtig, men jag vill ju inte direkt ragga på jobbet heller. Men kom förbi, så får du uppleva mig i kassan.

Tänkte att man ville uppleva dig någon annanstans …
– Jovisst kan man ha lite kul. Ibland tänker jag att man borde dejta en kille av varje stjärntecken och sedan låta några gå till andra chansen, lite som Melodifestivalen. Haha.

Vad skulle du bjuda din karl på för dryck?
– Bubbel, eller ett glas rödvin.

Hur är en dejt med Petter?
– Rolig och spontan. Lite direktsändning, här och nu. Ibland tror jag att mitt liv är en direktsänd tv-serie. Man vet inte riktigt vad som kommer att hända.

Det är svårt att tro att du har svårt att skaffa en karl, du som har så lätt för att ta kontakt.
– Jag har aldrig riktigt dejtat och blir lite blyg när det kommer till sånt. Det är min akilleshäl och jag känner mig som 16 år och inte som 34 år. Fast jag tror att även jag kan ha ett förhållande, även om jag är ny och ovan.

Gladaste ögonblicket: När Helena sa att hon skapat Facebooksidan: ”Det fantastiska Systembolagskassabiträdet i Liljeholmen
Gladaste åldern: När jag fyllde 30 och åkte till New York
Gladaste människa jag känner: Jag kan ju inte säga mig själv, så det får bli min kollega Samina och den härliga flygvärdinnan, som jag träffade på jobbet
Gladaste någon sagt till mig: ”Jag blir glad av dig”
Gladaste outfit: Jag är rätt dålig på kläder. Har mest på mig tråkiga färger, grönt och grått. Men jag har en varm lila skjorta, som är fin.