Klockan 16.00 kommer sommaren till Stockholm! Lite försenat då Kung Bore nödvändigtvis ville hänga kvar lika jobbigt länge som överförfriskade gäster på en middagsbjudning.

Men nu är det ett oomkullrunkeligt faktum att Mälarpaviljongen verkligen slår upp sina blå!

– Det är utmanande nu efter pandemin och när kriget brutit ut, konstaterar Mälarpaviljongens Arto Winter i full färd med att borra in de sista muttrarna. Men nog är det skönt att det är över med coronan och att vi nu kan vi se fram emot en mer normal sommar.

– Just ja, det har vi levt med i två år! Hur gjorde man egentligen innan Coronan?

– Man höll avstånd, påminner Winter. Nu är tanken snarare att man inte skall göra det utan komma nära varandra, umgås och njuta av varandra. Kindpussas och kramas!

– Det är svårt att ha en festlig sommar när det pågår ett krig, men samtidigt måste vi ju kunna mötas. Vi hoppas att under säsongen kunna erbjuda lite balsam för själen under dessa oroliga tider. En känsla av avkoppling och fest som vi trots allt behöver. Så det blir en hel del gamla klassiker som återkommer och nya idéer.

– Vilka då?

– Alltifrån Hattparaden, smygläsningen med QX och firandet av Pride med allt vad det innebär av fredagens Klezmer-kväll och söndagens Pride Lake Parade. Men vi kommer även ha många sommarklubbar med flera nya DJs, tipsar han och berättar att de i år utökat antalet platser på pråmarna

– Under pandemin lärde vi oss att det inte skall vara för trångt, så vi har skapat nya trevliga sittplatser så att Mälarpaviljongens grundkoncept att man skall träffas och socialisera, skall fungera..

– Apropå detta med ökade kostnader i samband med kriget. Kommer det påverka urvalet i meny och dryck?

– Det kommer ju givetvis bli så att alla kostnader för oss går upp, allt från el till råvaror så som vi alla får i vardagen, men i huvudsak kommer man kunna äta och dricka lika gott som tidigare säsonger.

– Och denna säsong – vad ser du fram emot mest?

– Just att vi kan umgås på ett normalt sätt. Visst är det oroliga tider, men vi kan nu umgås och vi gör så gott vi kan för att utveckla denna mötesplats för stockholmare och alla besökare.

– Trädgården ser ut att prunka som vanligt!

– Vår trädgårdsmästare Mikael Pålsson har ännu en gång utvecklat den och det blir nog finare än någonsin. Vi startar med en vårhälsning för att sedan följa blomsterpraktens utveckling under säsongen. Precis som med maten där vi nu inleder med vårmenyn för att komma med nyheter efter vart.

– Till helgen planerar ni något extra?

– Ja vi har Påskfirande med DJs. Vädret kanske inte är det bästa men vi har tak, glasväggar, plädar och filtar på pråmarna.

Nå. Sol eller ej, nu har Bore lämnat oss och med en liten extra tröja så skall vi nog klara av att hänga på Mälarpaviljongen redan nu i Påsk.

Redo att ta emot är personal med hela MP-teamet, restaurangchef Christoffer Kinnuen, barchef Rami Awwad, trädgårdsmästare Mikael Pålsson, kökschef Ando Andranik och såklart Markus Ullmarker och Arto Winter.

– Det kommer alltid nya detaljer, säger Winter så. Det blir ännu lite krispigare och det är det roliga när vi ännu en gång har lyckats med det.