Regnbågsflaggan vajar i vinden utanför Hanks Cafe som ligger på Schönfeldts gränd 1 i Gamla stan, några meter från tunnelbanestationen. Ägaren heter Henry Perez och är från Peru, men har bott i Sverige i 16 år. När pandemin slog till blev han av med jobbet inom finans och funderade på vad han ville göra istället.

– Jag kände starkt att jag ville öppna ett gaycafé, jag tyckte det saknades i Stockholm, säger han. När jag kom till Sverige så fanns det så många gayställen att gå till, nu sitter alla med sina appar hemma. Så jag kände att jag ville öppna ett ställe där man kan träffa andra. Men alla är självklart välkomna, oavsett om man är gay, straight eller något annat.

Han hittade en lokal i Gamla Stan och införskaffade ny inredning. Det är tavlor i alla möjliga färger på väggarna, i ramarna sitter kitschiga bilder på allt och alla mellan himmel och jord. Det är lp-skivor, figurer, inramade kungligheter och kändisar.

– Folk säger att det känns som att sitta hemma i någons vardagsrum.

Han berättar att han skapat det mesta själv, klippt och klistrat och ramat in.

– Det har varit mycket slit, jag har jobbat jämt men har fått mycket hjälp av min pojkvän. I början jobbade jag ensam på caféet men nu har jag kunnat anställa personal.

Henry har öppet sju dagar i veckan och sedan han fick alkoholtillstånd har caféet börjat gå bra. När QX är på besök en fredagseftermiddag är det många som kommer förbi för att ta ett glas bubbel, något som blivit lite av Hanks nisch.

På menyn hittar man allt från bakverk och smörgåsar till focaccia och sallader. Storsäljaren är Poke bowl som kan beställas i olika varianter.

Namnet på caféet, Hanks cafe, kommer från tiden när Henry bodde i USA.

– Alla kallade mig för Hank, ingen sa Henry. Så det fick bli Hanks café. Loggan har jag gjort själv, och det är min hund Lucky som är på bilden. Och självklart är hundar välkomna hit, säger han.