Levina och Ebba, berätta, vilka är ni?
– Vi är Levina och Ebba, eller som vi säger ”Lebbina” (skrattar). Vi är två kullor från Dalarna, för tillfället bosatta i Stockholm, två flator i våra bästa år som tillbringar dagarna tillsammans med att klappa katt, äta god mat, dricka suröl och även göra content till Youtube!

Ja, hur länge har ni haft en youtube-kanal?
– Det korta svaret är ca 1,5 månad, säger Ebba. Vi hade pratat länge om att göra något, kanske lite skämtsamt från början, om att skaffa en gemensam kanal, men kom oss aldrig för, tills för ungefär 1,5 månad sen då vi tog min gamla kanal, där jag inte gjorde mer än att trycka på ”Gilla”-knappen på andras videos, och gjorde om den till våran.
Varför ville ni starta en kanal ihop?
– Av två anledningar, varav den första är att vi båda upplevde ganska mycket internaliserad homofobi när vi var yngre. Det talades inte mycket om HBTQIA+ och man fick sällan se homosexuella par ”i vardagen”. Idag, tack vare sociala medier, exponeras många fler lesbiska par vilket gör att dagens ungdom enkelt kan klicka sig vidare och finna stöd där. Det fanns inte när vi var 12-14 år, men OJ vad vi önskat att det fanns! Kan vi med vår kanal och vår kärlek hjälpa en enda person där ute, så kommer allt att ha varit värt det, säger Ebba.
– Det andra är att vi tillsammans följer några HBTQIA+-par på både Youtube och Instagram, men en stor majoritet av dessa par är engelsktalande eller engelskspråkiga och vi ville helt enkelt utöka utbudet av svenska lesbiska par på just Youtube, säger Levina.

Vad får man ta del av om man följer er?
– Vår kärlek! Främst, säger Levina.
– Vi har börjat lite smått med klassiker såsom ”Girlfriend Tag”, ”En dag med oss” och ”Challanges”. Tanken är att fler här i Sverige ska få ”mer regnbågsliv” in i sin vardag, vare sig om det är en liten vlogg, challenge eller Q/A, säger Ebba.
Vad har ni för mål och förhoppningar med kanalen?
– Att tjäna fett med cash (skrattar), säger Ebba. Skämt åsido, vi hoppas såklart att vi ska nå ut till så många som möjligt; unga som gamla, stora som små, personer inom -och utanför HBTQIA+. Fler människor behöver helt enkelt exponering av HBTQIA+-iga personer för att minska det heteronormativa samhället vi lever i. Kan vi bidra till communityn och göra någon typ av förändring, om än så för en person, så hade det varit otroligt.
Har ni några förebilder?
Karin Destilo och Skylar Felts, kända som Karin & Sky, om man tänker kategorin ”kända lesbiska youtubers”. Utöver det följer jag TNKVRT slaviskt, medan Levina tycker att Mia Skäringer är rätt ball.
Vem vill ni ska följa er?
– Alla! Nej, men alla som vill vara med och sprida kärlek med oss, säger Ebba. Ärligt talat hoppas vi som sagt att nå ut till så många som möjligt; din straighta granne, peppiga kollega, vilsna kusin, farbrors barnbarn och kanske till och med din hund eller kanin.
Vad ser ni fram emot med 2021?
– Att ta en iskall corona utan corona i samhället, säger Levina. Det är väldigt svårt att säga med tanke på pandemin.
– Något vi med säkerhet ser fram emot är att vi ska börja planera vårt framtida bröllop, säger Ebba! Och lägga mer tid på att fila på och skapa content till ”Juttan” det vill säga Youtube, såklart!

Här ä Levina och Ebbas youtube-kanal!