Björn är strax över trettio, singel och bor i Stockholmsområdet. När bögporrsajten och erotikfilmdistributören Alphamales regissör Jack var i Stockholm och sökte svenska män till porrfilmsserien World of Men fick han ett mejlerbjudande till sin sida på gaysajten Gayromeo, om att spela in porrfilm. Han sa ja.
– Jag blev lite ställd, men samtidigt lockad när jag fick frågan och tänkte att ”ska jag verkligen göra det här?”. Men så kände jag att jag var nyfiken på hur det skulle vara och sa ja.
Björn har aldrig varit i kontakt med något porrfilmsbolag tidigare, men har alltid varit lite lockad av att någon gång testa att spela in film.
– Jag ville bara veta vilket bolag det var så att det var seriöst och inte ett ”hemmabygge”. Så jag kollade upp deras sida och det kändes seriöst.

Allting bestämdes sedan ganska snabbt, och under en marsvecka deltog Björn i tre olika filmer: en solofilm där han runkade, och två filmer då han hade sex med två olika svenska killar.
– Jag kände ingen av dem tidigare, så jag ville se bilder på dem innan jag sa ja. Jag tyckte båda såg rätt bra ut, och hade sett den ena förut.
Björn blev dock tvungen att förhandla lite innan ha sa ja. Den ena killen ville bara vara aktiv, vilket innebar att Björn, som vanligtvis själv är aktiv, nu skulle ta emot.
– Jag gillar det inte lika mycket, men har gjort det förut och jag fick lite mer betalt om jag gick med på att vara passiv. Så jag tyckte inte att det var så stor deal.

Björn beskriver inspelningen som väldigt avslappnad och proffsig. Alphamales hade hyrt en lägenhet på Södermalm i en vecka och det var där de spelade in. Det var bara Björn, den andra killen och regissören/filmaren Jack.
– Vi satt och småsnackade lite först och pratade om vad som skulle hända. Sen började vi filma lite. Det är ju en story där Jack spelar turist och han träffar mig och den andra killen och så frågar jag vad han filmar och så. Alltså, det är inte direkt Oscarsklass på det (skrattar).
Björn tycker inte att det var nervöst, snarare mer spännande och upphetsande.
– Först hade jag ju gjort en solofilm när det bara var Jack som var där och filmade mig. Det var rätt upphetsande. Och den första killen jag filmade med var så avslappnad, och vi hade bra kemi, så det funkade bra.
Varför sa du ja till det här? Var det bara nyfikenhet?
– Alltså, jag gör inte det här för att betala hyran. Jag har ett hyfsat betalt jobb och klarar mig utan det här. Detta ger bara lite extra pengar. Den största anledningen var att jag var nyfiken. Och att jag gillar sex.
Vad fick du för att spela in de här filmerna?
– Jag vill inte säga exakt, men mellan fem och tio tusen för alla tre filmerna. Det är inte mycket, men det finns inte så mycket pengar i den här branschen heller. Och pengarna var som sagt inte anledningen till att jag gjorde det.
Björn tror inte att han kommer spela in porrfilm igen men stänger heller inte dörren. Han menar om han blir sugen så gör han det om han får erbjudande om det.
Varför tror du att Alphamales ville ha dig?
– För att jag har en väldigt stor kuk. Jag är ju inte tjugo längre så då tror jag att de gick på det. Sen var det som sagt inte så lätt att hitta några andra som ville vara med och då sa de ja när jag visade intresse.
Du är singel nu, men kommer du berätta att du gjort det här om du träffar någon?
– Det känns lite krystat att ta upp på en gång, men någon gång kommer jag säkert berätta om vad jag gjort.
Vet din familj om det här?
– Nej, och det känns så långsökt att de skulle få reda på det. Och skulle dom få reda på det så vet jag inte om dom skulle bry sig så mycket. Vi har en rätt avslappnad relation.
Porr är ett rätt infekterat ämne som alla har åsikter om. En diskussion är alltid huruvida det är förnedrande…
– Jag har en kompis som pluggar genusvetenskap och hon har kollat mycket på gayporrfilm kontra straight porr. Och det är mer jämlikt inom gayporren menar hon… Och det stämmer nog. Alltså, jag känner mig ju inte tvingad till det här på något sätt och känner inte att jag förnedrats.
Skyddade ni er när ni spelade in?
– Absolut, vi hade bara skyddad sex vid påsättningar. Vi hade inte skydd när vi hade oralsex, så det innebär ju en liten risk…men det är det ju om man går hem med någon från krogen också.
Tror du att folk kommer att se på dig på ett annolrunda sätt inom Stockholms gayvärld nu?
– Jag hoppas ju inte att det är något som kommer ut överhuvudtaget (skrattar). Men jag går inte ut så ofta så det kvittar om folk skulle känna igen mig. Och jag kommer ju inte direkt använda det som raggningsreplik…

Läs också: Jack har letat porrskådisar i Stockholm