Niklas, idag drar modeveckan igång, är det lite som julafton för dig?
– Haha, ja både och skulle jag nog säga. Det är lite skräckblandad förtjusning. Lite som när man önskar sig en julklapp som barn och sen inser att den, läs ponny, inte ligger under granen i år heller…  (skrattar) Det är fantastiskt att få se så mycket drömmar och visioner på catwalken men jag önskar mig lite mer svängrum och lite högre i tak, speciellt vad gäller den manliga silhuetten. Jag saknar också en hel del svenska herrmärken som valt att inte visa upp sig på modeveckan Stockholm längre.

Berätta, hur ser din vecka ut?
– Den består av visningar, intervjuer med modeskapare, modeller och stylister. Det är också en perfekt vecka att knyta nya bekantskaper internationellt. Ett och annat glas bubbel blir det givetvis också, även om det är mer jobb än mingeldrickande.

Vad ser du mest fram emot den här veckan?
– Jag ser fram emot att få hänga med mina modekollegor som jag  träffar alltför sällan och självklart alla visningar, men också en och annan fest. Jag ska göra några spännande intervjuer också som kommer bli riktigt roliga. De är dock hemliga än så länge… Det  ska även bli kul att se den nya officiella arenan, Grand Hotell.

Något märke du kommer hålla ett extra öga på?
– Jag tycker Rodebjer alltid håller hög klass, men L’homie Rouge och Lazioschmidt känns väldigt spännande. Björn Borg satsar stort i år och har en öppen visning för allmänheten, vilket känns både kul och ovanligt.

Kommer det några extra fina gäster till modeveckan?
– Celebra gäster brukar alltid dyka upp, och eftersom är valår nästa år kommer vi säkert se hela den svenska politikereliten. Både Annie Lööf och Alice Bah Kunke är ju som bekant väldigt modeintresserade. Och lika säkert som amen i kyrkan så kommer vi se svenska skådisar som är med i höstens filmer samt årets ”Så mycket bättre”-deltagare på frontrow.

Till sist, hetaste plagget eller accessoaren just nu?
– Sidenskjortan på herrsidan är snyggt och lite vågat i höstens garderob. Tänk Gucci men köp kanske Zara om du vill ha ett budgetalternativ. Själv köper jag min skjorta hos märket by Malina. Det funkar utmärkt på alla, både dam som herr. Matcha med snygga loafers i krossad sammet och känn dig lyxigt pyjamasklädd.