I senaste numret av tatuerartidningen Bodyfication finns en intervju med den öppet lesbiska riksdagsledamoten Josefin Brink (v).
I samtalet som tidningen återger berättar hon att hon mötts av ”övervägande positiva” reaktioner på att hon talat öppet om att hon tidigare arbetat som strippa, ”under en period då hon inte såg andra lösningar”.
Hennes första tatuering gjorde hon 19 år gammal. Det blev en fladdermus på skuldran. Tatueraren var inte helt nykter, berättar hon, så när hon kom hem till sin dåvarande man undrade han vad det var för mustasch hon tatuerat in!
Idag är den fixad med en cover up och fler har tillkommit. På högerarmen har hon en Sjörövar-Jenny som gjordes hos EastStreet i Stockholm. Även den en cover up för en tatuering hon själv ritat – föreställande en flygande tjur.
I riksdagen, berättar hon, är reaktionerna på hennes kroppskonst som hos folk mest: ”väluppfostrade” och inte så många kommentarer. Hur vanligt det är med tatueringar i riksdagen vet hon inte, men gissar att hennes partiledare Lars Ohly troligen har en tatuering eftersom han i 50-årspresent fick som present av ett hängivet Djurgården-fan att få deras emblem tatuerat.
Tidningen Bodyfication med fler bilder på Josefin Brinks tatueringar finns i välsorterade pressbutiker eller kan beställas via hemsidan bodyfication.com