I dagarna drar Calvin Klein igång en stor kampanj med flera kända HBTQ-personligheter från hela världen. Individer som omformar branschen på sitt sätt. #PROUDINMYCALVINS är en hyllning till egenkärlek och identiteter över hela könsspektrumet. Kampanjen uppmuntrar omfamnar varje persons intressen, egendomar, passioner, personligheter, brister, skönhet, sexualitet, kön och stolthet. Brasilianska superdrugan Pabllo Vittar är en av kampanjens ansikten utåt. Med mer än 1 miljard visningar på Youtube, MTV-prisad, och som en av de mest inflytelserika ledarna av den nya generationen en lagt TIME, var Pabllo ett självklart val för kampanjen. QX fick en exklusiv intervju.

Varför är den här kampanjen viktig?
– Jag är ju uppvuxen med Calvin Kleins alla kampanjer och de är alltid så vackra. Så jag har alltid drömt om att vara en del av dem. Att få vara den första dragqueen som är ansiktet utåt för en stor kampanj är en stor bedrift för communityt jag representerar och det är en ära.

Hur beskriver du själv din egen identitet?
– Det är enkelt: Jag är en feminin brasiliansk gaykille som försörjer mig på drag. Men ibland är det svårt för folk att fatta att jag inte bryr mig om pronomen. jag lyssnar till alla, det spelar ingen roll.

Juni är den internationella Pridemånaden, vad är Pride för dig?
– Att slåss för våra rättigheter, att inte gömma den man är, att få respekt! Alla ska kunna får vara stolt över de de är.

Vilken fråga är viktigast för unga personer idag?
– Det beror på vilket land du kommer ifrån, vilken social klass du tillhör och hur verkligheten ser ut runt om i världen. Men det jag hoppas på är att den yngre generationen växer upp som mer respektfulla och empatiska individer.

Din mamma har supportat dig sedan du var väldigt ung, vad har det betytt för dig?
– Allt. Hon har format mig till den jag är som vuxen. Jag är uppvuxen i en familj utan fördomar, där alla kan bli vem och vad de vill och det är så vackert. Som barn lärde vi oss att alla är olika och det betyder inte att man är bättre eller sämre än någon annan. Jag älskar dig mamma, tack för allt!

Vad säger du om klimatet för HBTQ+personer i Brasilien idag?
– Det är farligt och våldsamt för de flesta LGBTQ+ personer i Brasilien just nu, särskilt med den regering vi har i dag. Folk har slutat att gömma sig bakom sina fördomar och våldet har bara ökat… Jag gör vad jag kan för att det ska bli bättre, och försöker verkligen att använda min röst tillsammans med andra LGBTQ+ artister i Brasilien. Vi kommer att fortsätta att slåss så länge det krävs för att vi ska få ett bättre och mer respektfullt samhälle.

Det vore tjänstefel att inte fråga vem din favoritdruga från RuPauls Drag race är…
– Åh, får jag säga RuPaul? Ru är anledningen till att jag sitter här och svarar på dina frågor. Dragkulturen är global och mainstream tack vare RuPaul. Hon är en legend!

Följ Pabllo Vittar på Insta.