En rapport visar att hela 84 % anser att produkter inom skönhet och self care är onödigt binära och exkluderande. Nu satsar Estrid på att normbrytande personer kan få finansiellt bidrag för att driva sociala projekt för HBTQ+-communityt. Tre har redan fått bidrag men en person till kan erhålla hela 300 000 kronor.

– Världen är fast i gamla binära normer och vi vill förändra industrin och bidra till att göra världen till en bättre och mer inkluderande plats samtidigt som vi vill lyfta människor som vill göra detsamma, berättar Caroline Borelius, Head of Brand Marketing på Estrid,

– För 2022 har vi valt att fokusera på HBTQ+-communityt eftersom vi vet att self-care-branschen lider av brist på representation för många minoritetsgrupper. Bristen på representation av HBTQ+-personer, inklusive queer- och transpersoner, förstärker bara det utanförskap som dessa individer möter dagligen.

Estrids alla produkter är veganska och cruelty-free. Och företagets 5-bladiga rakhyvel är designad för att tilltala både hud, planet och plånbok.
– För oss är det också viktigt att visa upp olika typer av kroppar och kroppsbehåring i vår kommunikation och vi är beslutna om att få slut på könsbaserad prisdiskriminering – för ingen ska behöva betala mer för vem en är. Vi finns här för alla helt enkelt, oavsett hur ofta eller varför en väljer att raka sig.

Tre personer är redan utvalda genom sitt driv att trotsa samhällsnormer, är alla britter, varför blev det just dessa?
– Vi valde Harnaam, Kenny och Nadine som initiala ambassadörer för HumanKind då de, på sina olika sätt, kämpar för förändring och representation för HBTQ+-communityt. Oavsett om det är att öppna dörrar för yngre generationer transpersoner, skapa trygga utrymmen för queer-communityt eller avstigmatisera könsstereotyper, så är var och en av dessa utvalda personer på väg att göra världen till en bättre och mer inkluderande plats. Våra befintliga ambassadörer är alla från Storbritannien, men vårt öppna bidrag är öppet att söka från alla Europeiska länder, inklusive Storbritannien.

Så hur ska en göra för att söka om bidrag om en driver ett HBTQ+projekt?
– 
Före den 12 september skickar du in din ansökan med lite kort info om dig och ditt projekt via vår hemsida.